Dobrý den, m dotaz jsem se synem na Rodičovské a v polovině roku očekávám druhé. Je zde někdo kdo by mi poradil ohledně porodného? Na 1. dítě pobírám r.prispêvek ve výši 5.600,- do května + 2.500Kč dostávám alimenty od biologického otce již 2 rokem bez soudního rozhodnutí, máme takovou ústní domluvu. Druhé které očekávám, ale otce mít nebude v rodném listě a ani momentálně se údajně nachází v USA do doby než přejde hranice zpátky s ním nic neudělám. Ale zajímalo by mě jestli mi vznikne narok na porodné na 2. dítě když se počítá poslední 3 měsíce. A také jak se dokládá že otec prvního s námi již nežije a platí na svého syna pravidelně každý měsíc jenom datum je vždy podle jeho vyplácení faktur.
Já si myslím, že nárok by vám mohl vzniknout. Taky záleží kolik vás žije v domácnosti no. Určitě vám řeknou na úřadě..
Plati nepsane pravidlo,ze lepi je podat zadost a byt prekvapena,nez ji na vlastni skodu nedat a narok mit....
@jjasmina V domácnosti žiji já se synem v pronajatém bytě.
žádost si podejte a uvidíte, já myslím, že byste nárok mít mohla
@astyna88 mno a něco podobného jsem poradila já v jiné diskuzi a bylo mi vytknuto, že paní bude zbytečně lítat po úřadech 😂
Vzdyt to tam muze poslat i postou. Ja tak vyrizovaka rodicak,nebo si zaridit online schuzku. Nj,lepsi je sedet doma a pak nadavat ze 😀
@astyna88 no právě. Já třeba musela jezdit 50km na socialku,kvůli zaměstnavateli a na pracak zas 24km kvůli trvalému pobytu 😂
Porodné na druhé dítě se nedostává pokud vím 🤔