Ahoj holky, asi budu mit stupidni dotaz. Ale hledam na internetu volala jsem si na socku a vim prd. Potrebovala bych vedet jak je to s dennim vymerovacim zakladem. Momentalne mam 4 letou variantu rodicaku. Nemohla jsem volit delku. Ted ale kdybych cekala druhe dite ( mozna uz jo 🙂) tak bych rodicak psala pres otce. Ted pracuje vic jak rok. Ale do porodu druheho chce zmenit misto za lepsi. Otazka zni: jak je to s vymerovacim zakladem kdyz nebude mit v roce 2015 v den narozeni ditete odpracovany rok u stavajiciho zamestnavatele, ale zaroven neprerusil praci ( z jedne odesel hned do druhe). Pocita se vym.zad za 12 mesicu z obou zamestnani nebo se to bude pocitat jen z te nove? Chci volbu 3 roky.
Počítá se za posledních 12 měsíců, klidně část z jedné a část z druhé práce. Manžel taky měnil zaměstnání v průběhu toho roku a s účetníma v bývalém i nynějším zaměstnání nebyl problém.
Moc dekuji za info
Přílohu k žádosti o ošetřovné, mateřskou i nemocenskou posílá na OSSZ vždy jen poslední zaměstnavatel a má to být za posledních 12 měsíců, případně za dobu od počátku zaměstnání do konce měsíce před nástupem na OČR, PPM nebo nemocenskou. To psala @j.a.n.i dobře.
Ty ale píšeš, že se vám jedná o žádost o rodičovský příspěvek, který dle mého nevyřizuje OSSZ, proto ti tam neporadili, ale nějaký ten odbor na úřadu práce, pod který spadají sociální dávky (zatím jsem to ještě osobně neřešila, tak nevím přesně, jak se to jmenuje) a tam je možné, že budou chtít doložit celkové příjmy od obou zaměstnavatelů, jak ti psaly holky výše. 🙂
Ja chci rodicovsky priapevek na PPM nemam narok. Chci colit tri roky cca za 7000 kc. A manzel chce zmenit misto v prubehu meho tehu. Na pracaku mi rekla ze nevi ze to ma byt za 12 mesicu ale nevi co delat kdyz pd posledni neno odpracovano rok. Ale zmena prace probehla ze dne na den. Tedy bez preruseni.
@dindonka počítá se prostě za posledních 12 měsíců, nelde o zaměstnavatele ale o dobu soc. pojištění