Ahoj, od 1.4.2017 poprve pracuji na hlavni pracovni pomer (predtim skola a ruzne brigady) a koncem cervencem jsem otehotnela. Od konce srpna do ted jsem musela jit na nemocenskou, pac to v praci nezvladam. Tak jsem se chtela zeptat pokud budu na nemocenske do konce tehotenstvi jestli se to pocita do materske nebo ne. Dekuji za odpoved
Ahoj,myslim ze pocita protoze jsem mela podobny dotaz, mam smlouvu od 1.3.2017 na dobu neurcitou a v prioade ze bych ted otehotnela zda budu mit narok na ppm(mussla bych jit na neschopenku mam narocnou praci) a bylo mi receno ze ano tak doufam ze jo
Dnes ve 20:48 • Odpověz
@kopka55555 diky. A ta mzda se pocita normalne z tech prvnich ctyrech vyplat a ne z vysse nemocenske?
Pocitat by se to melo. V zasade budes jako v praci jen na nemocenske. A smlouva je na dobu urcitou ci neurcitou? Pozadavek na materskou ze musis mit odpracovany rok a a nebo se vejit do ochranne lhuty 180 dni od ukonceni prac.pomeru. tusim ze to tak nejak je.
@ajinla ppm se pocita z platu pred nastupem na nemocenskou mi bylo receno ze to nesnizuje vysi ppn
Musí být odpracovaných 270 dní,počítá se tam i nemocenská. A do 180 dní se musí nastoupit na md,pokud jde o ochrannou lhůtu po ukončení pracovního poměru.
Ahoj,myslim ze pocita protoze jsem mela podobny dotaz, mam smlouvu od 1.3.2017 na dobu neurcitou a v prioade ze bych ted otehotnela zda budu mit narok na ppm(mussla bych jit na neschopenku mam narocnou praci) a bylo mi receno ze ano tak doufam ze jo