Ahoj mamči 🙂 momentálně pobírám rodičák ,dceři budou tři 7.6. a čekáme další miminko v září ....rodičovský příspěvek jsem si prodlužovala do konce července,zaměstnavatel mi poslal dopis v němž stálo ,že neumožnují prodloužení rodičáku ....na personálním mi paní řekla at normálně ,jak mi končí ta tříletá lhuta (tedy od 8.6.)donesu neschopenku a budu mit víc peněz....zajímá mě tedy jestli o ten rodičák přijdu ,nebo ho normálně doberu a s ním budu pobírat i neschopenku ....jestli s tím máte některá zkušenost?
rodičovská dovolená (= uvolnění ze zaměstnání) je max 3 roky - pak buď zažádat zaměstnavatele o neplacené volno (nemusí vyhovět) nebo nastoupit do zaměstnání nebo na neschopenku (= rizikové těhotenství)
rodičovský příspěvek (= peníze) lze pobírat 2 - 4 roky, vždy max. 220 tis., nejdéle do nástupu na další mateřskou
je možné pobírat zároveň RP a peníze od zaměstnavatele
@j.a.n.i na materskou budu nastupovat v srpnu 🙂 musim tu neschopenku na te socialce nahlasit,nebo to jim je uplne jedno?
@zdenculka22 Je jim to jedno.
@j.a.n.i děkuji moc 🙂
Já myslela,že neschopenka se musí nahlásit na sociálce, dát zaměstnavateli(on ji tam zašle)než zas nastoupím na druhou mateřskou,podle mě?
Jj tak jsem to myslela,že musí dát zaměstnavateli,když psala ossz 😉
@zdenculka22 Jo, normálně ho dobereš, pokud tedy nebudeš na mateřskou nastupovat už v červenci, to by se ti krátil podle mateřské, ale PN na něj vliv nemá.