Pobírám rodičovský příspěvek a jsem těhotná s druhátkem

lenule01
12. črc 2016

Maminky, prosím o radu...do června 2017 mám pobírat rodičovský příspěvek 7.100,-s prvním dítětem, ale podařilo se mi otěhotnět a termín bude zřejmě cca duben-květen 2017....Jaké peníze budu do té doby pobírat? Jen těch 7.100,- nebo se mi to nějak navýší? Musím těhotenství nahlásit na sociálce nebo to udělá lékař? Děkuji za odpovědi. 😉

monunkaaa
12. črc 2016

Ahoj,pokud mam spravne informace,tak co nejdriv zajit na urad prace a pozadat o zvyseni penez na max vysi. Tim vyberes mozna jeste vsechno.

pkolin
12. črc 2016

Musíte zajít na úřad co nejdříve a nechat si přepočítat měsíční výši RP tak, aby Vám vyšla před začátek další mateřské dovolené, možná stihnete ještě vybrat všechno 😉 nebo určitě velkou část 🙂

lenule01
autor
12. črc 2016

@monunkaaa to právě moc nechci udělat. Kdyby se něco pokazilo, tak bych zůstala pak bez peněz a musela jít dřív do práce, jelikož by mi mateřská skončila dřív tím pádem :(

lenule01
autor
12. črc 2016

no jo holky, ale co kdybych o druhátko přišla...tím pádem alou do práce a rodičák s dcerkou by mi skončil mnohem dřív....

pkolin
12. črc 2016

@lenule01 TAkhle bych neuvažovala, to se samozřejmě stát může, ale myslet takto na to, je hloupost. A navíc neznamená to, že skončí rodičovská dovolená, ale že skončí pobírání rodičovského příspěvku, to jsou dvě odlišné věci, tak si prostě dávejte to, co dostanete po přepočtu navíc stranou a peníze vyberete dřív a pak až je dovyberete, budete čerpat z vlastních "zásob" 😉 a doma můžete být dál...

monunkaaa
12. črc 2016

Neskoncil by driv. Kdyby se nedej boze neco stalo,tak muzes castku zase snizit. A klidna bych si ted to navyseni davala stranou,pokud jde I o kacky.

tomulacek
12. črc 2016

Jestli máte termín duben-květen 2017, tak ještě nemůžete být těhotná 😅

linda2812
12. črc 2016

Výši rodičovského příspěvku můžete měnit každé tři měsíce, pokud se to tedy nezměnilo...

lenule01
autor
12. črc 2016

@tomulacek jsem úplně na začátku, máme 4 mm 🙂 takže termín je odhad kvůli vysvětlení problému..

lenule01
autor
12. črc 2016

všem moc děkuji za rady !!!! takže to udělám, že si příspěvek navýším a penízky budu spořit 🙂