Papírování ohledně RD. V RL je exmanžel, ne přítel

baffinka30
12. únor 2018

Prosím vás ženy. Můj přítel pracuje v Německu je otec mého dítěte,ale v rodném listě je zapsány můj exmanžel podle zákona. řeší se otcovství ale zatím soud v nedohlednu.jedna se o to že mi tento měsíc končí mateřská a budu žádat o rodičák. Jak je to s papírováním co budou chtít když podle zákona v RL je exmanžel se kterým nežiji ale přítel který není nikde vedený? Snad sem to napsala nějak srozumitelně

lenoulinkaa
12. únor 2018

@baffinka30 Při pobírání rodičovského příspěvku, "otec" zapsaný v RL na to nemá vliv. Jedině by se to řešilo, že by se výše příspěvku volila přes něj.

baffinka30
autor
12. únor 2018

Jak p.to přesně myslíte přes něj? To se nemusí? Vůbec nevím co po mě budou chtít

baffinka30
autor
12. únor 2018

Když otec pracuje v Německu bude se to automaticky řešit v Německu? I když není v RL?

lenoulinkaa
12. únor 2018

budete žádat v Čechách? Vyplníte si potřebné formuláře a vezmete rodný list. Jaký tam je napsaný otec nikoho nezajímá.

lenoulinkaa
12. únor 2018

Přes otce to je tak, že matka nemá odpracováno nebo bere malou PPM a chce vyšší měsíční příspěvek. Je to z toho důvodu, že mají třeba v plánu děti rychle za sebou, tak aby se vyčerpalo maximum z rodičovského příspěvku.

baffinka30
autor
12. únor 2018

Ano budu žádat tady v Čechách. Snad to nějak stihnu vyběhat do konce měsíce... Mám z toho hrůzu jak čtu všelijaký komentáře jak je to zdlouhavé.. kamarádka nic určitého neřekla,jen že na úřadě je to na dlouho že vypsala papíry a to je vše. tak sem to nechala na tenhle měsíc ale teď mám hlavu jak pátrací balón a mám obavy že se to nestihne a příští měsíc budu bez peněz

baffinka30
autor
12. únor 2018

Jinak mám odpracováno a velikou PPM

zdenkaell
12. únor 2018

@baffinka30 otázka puk hodiny i s cestou.