Ahoj holky, chtěla bych se Vás zeptat. Dnes 22. 12. 2016 jsem na gynekologii dostala papír ohledně mateřské na kterou bych mela od zitra 23. 12. 2016 nastoupit a ukončenou neschopenku. A chtěla jsem to hned zítra zanést do práce. Jenže vedoucí tam není a účetní má dovolenou, budou tam až po Novém roce. Tak jestli to je nějaký problém? Nebo se jen jedna o to že mi pak peníze dorazí o to déle? Nebudu ted doma vlastně jakoby bez ničeho? Děkuji moc předem za odpovědi. 🙂
Děkuji za odpověď. Mně šlo jen o to že mi skoncila neschopenka a začala mateřská. Tak jestli ted nebudu vlastně doma úplně bez ničeho. Když to odevzdam až po novém roce.
já měla trohu jiný problém ,k dr jsem šla dýl než sem měla začit mateřskou asi o týden takže jsem to na účtárnu nesla týden po a dostala jsem na vybranou bud že mi mají za tu dobu nechat vybrat nějakou dovolenou a nebo že na papíry napíšou dobu zpětně a se socialkou to takhle vyřídí ,vybrala jsem druhou možnost jen mi tam napsali jinej datum než byl aktualni a penize mi prisli normalne zalezi spis na domluve a povaze osoby ktera to s vama bude vyřizovat a nebo druhá možnost co mě napadla je vyřídit si to na socce rovnou a treba se tam i poptat jestli to muzes vyridit bez sefu
A to musim na konkrétní socialku nebo to mohu vyřídit na jakékoli pobočce?
@lenkaro A nevite to musim na konkrétní socialku nebo to mohu vyřídit na jakékoli pobočce?
@pet359 Děkuji za odpověď. Mně šlo jen o to že mi skoncila neschopenka a začala mateřská. Tak jestli ted nebudu vlastně doma úplně bez ničeho. Když to odevzdam až po novém roce.
@tereza1316 Na sociálku nechoď, nelze to vyřídit bez přílohy od zaměstnavatele a jinak to vůbec neřeš, nic se neděje, když se to vyřídí po novém roce, jen ti peníze přijdou později.
Ahoj holky,dnes jsem také odevzdavala papír na mateřskou a ukončení neschopenky,jen teď jsem zmatená a nerozumím tedy,kolik to vůbec dostanu?
A prosím vás kde se určuje jak dlouho chci být na mateřské? Pro upřesnění chtěla bych zůstat doma jen dva roky místo 4, ale kde to hlásit?
Všem moc děkuji
@mishel88 v pohodě nebyla jsem na tom o nic líp 😂 a pokud můžu poradit pokud si v době 3měsíce před porodem chodila do práce ,tatínek má ve smlouvě víc než min.mzdu nebo ti přišel nějaký příjem navíc (u mě to bylo vrácení danní například) tak se nepouštěj do vyřizování porodnýho nebo soc.příspěvku. už mam za sebou tak 15návštěv pracáku kvůli nepochopeným dopisům a předtim sem nevěděla že daně se do toho počítají taky a oni mi poslali porodný dřív než to vyřídili tak čekam na dopis jestli porodný po mě budou chtít vrátit nebo ne ..
ahoj, řešilo se teď zrovna u nás v práci....taky tam nikdo z "potřebných" už nebyl....ale i kdyby byl, tak pošta u nás odchází třeba 2xtýdně a personální všechny tyhle dokumenty musí posílat na generální ředitelství, kde by to asi stejně už neřešili...takže předpokládám, kdybys to tam zítra odnesla, že je to úplně jedno už...stejně se to asi začne řešit po novém roce...ale je to jen můj názor...