Dobrý den, může čerpat manžel otcovskou dovolenou ikdyž jsem s dítětem ještě v nemocnici? Jde mi o to, že se nám syn narodil o dva měsíce dříve a doma mám starší dceru, já budu ještě nějakou dobu s malým v nemocnici a potřebujeme zajistit dcerku. OČR již na mě manžel vybral. Děkuji
Nemohl by si domluvit vždy po vyčerpání devíti dní očr jeden den dovolené a pak zase očr?
@sonjula29 ano je to mozne
@uzivatelkapetra nám to takhle vůbec neprošlo. Musí to být i na jinou diagnozu
@uzivatelkapetra dcera chodí do školky do předškolaku, kde je už "povinná docházka" kdyby měl OČR na ni, tak právě nemůže do školky a je jakoby nemocná
@sonjula29 já nedávno taky zjišťovala (jelikož budu rodit někdy v únoru a starší chodí do školky) a jedna uživatelka mi napsala takto
@uzivatelkapetra To ano, to lze, ale tohle pcr uz vycerpal, tesp. muze na nem byt dele, ale uz zadarmo. Fakt nejde pcr na zenu ležící v nemocnici na 1 den prerusit a chtit ho znovu placene.
A proč si teda brát volno, pokud nesměnuje,když je starší dítě ve školce?
A nemůže se domluvit v práci a dočasně si upravit směny, aby mohl malou odvézt do školky a zas vyzvednout? Ale OCR by si bral na tebe, ne na dítě, takže dítě může normálně chodit do školky. Já když byla v nemocnici, tak muž dostal ocr na mě, že se nemůžu starat o dite, se kterým sem normálně doma.
Zkusím si raději zavolat na sociálku, děkuji všem za rady
Očr může pokračovat, ale je už zadarmo.
Určitě, je to od narození dítěte 😉