OSVČ při rodičáku, musím mít EET?

st33
23. bře 2017

Dobrý den potřebuji poradit chi si prividelat při ridicaku prodejem výrobků ze zahraničí ,musím mít EET? Přemýšlím o tom že bych prodávala zboží a jak je to se živnosti jsem na rodičáku a budu si zařizovat ŽL do kolika peněz si můžu přivydělat abych neplatila soc. a zdr. Pojištění?
Je nějaká hranice pro EET od kolika peněz musím mít EET?

berenika39
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jullli
23. bře 2017

Zdrav. I soc budete plqtit i tak jen to bude mene nez na hlavni prac. Cinnost. Tohle bude vas vedlejsak. Je to do cca 65tis rocne. Pak platite zalohy na soc i zdrav jako pri hlavni cinnosti.
Nevim jakou budete mit zivnost na ten prodej.
Jinak pokud je platba prevodem na ucet neni potreba eet.
Ale nesmite dostat platbu v hotovosti ci pres portaly napr. Paypal
Kazdopadne nejjedoduseji vam odpovi primo pri vyrizovani ZL..

jullli
23. bře 2017

Omlouvam se za preklepy mobil ;)

st33
autor
23. bře 2017

A co zdanění manželů budu mít nárok?

lenoulinkaa
23. bře 2017

@st33 společné zdanění manželů už několik let není

st33
autor
23. bře 2017

@lenoulinkaa
Blbe jsem to napsala dani si me kdyz jsem na rodicaku

jullli
23. bře 2017

@st33 vydelek nesmi presahnout 65tis rocne pak lze

st33
autor
23. bře 2017

Zeptám se na plnou pusu da se nějak obejít EET

jullli
23. bře 2017

@st33 jak to myslite???
Vzdyt jsem vam psala pokud budete prijimat platby prevodem na ucet tak eet mit nemusite

st33
autor
23. bře 2017

@jullli jj do vim to jste napsala ale jestli není nějaká klicka pri platbe hotovosti. Protoze zivnost budu mit cca asi na 2roky a pak ne tak nevim jestli to ma smysl eet kupovat nevim jestli budou chtit vsichni platit predem na ucet.
Divala jsem se na portaly kde se da i eet pres net pocitat ale nevim jestli je to dobre ci jak to je pres net mit eet.
Dekuji moc za pomoc

jullli
23. bře 2017

@st33 tak to si eet musite zaridit. Jinak to nejde. Muzete si pokladnu jen pronajmout nemusite nutne kupovat

berenika39
23. bře 2017

@st33 nevím, jak přesně si tohostrašáka eet🙂 představuješ.

POkud budeš mít provozovnu a prodávat tedy za hotové, nebo třeba budeš prodávat doma - nepotřebuješ žádnou pokladnu.

Nemusíš nic kupovat.

EET znamená, že každou přijatou kačku musíš oznámit elektronicky na finanční úřad a dát zákazníkovi stvrzení o tom, že jsi to tam poslala. Takže musíš být připojená na internet, to stejně jsi. V mobilu třeba apku.
A jediné, co ti asi bude chybět je krabička velikosti 15x8cm, abys mohla ty stvrzenky tisknout a dávat - to musíš.

Stačí jeden kontrolní nákup u tebe nebo někdo to oznámí, že nehlásíš tržby a nedoplatíš se na pokutě.

editah222
24. bře 2017

@st33 předpokládám, že prodáváš přes net, takže internet máš. V tom případě EET nebude žádný problém. Problém jej vidím jako pro živnostníky co nemají běžně net ani chytrý telefon (např. můj otec ho naprosto nechápe), ale pro mladou ženu, která umí s PC to nic není.

bamishop
24. bře 2017

t@st33 je to vedlejsi cinnost, takze zalohy na zdravotni a pojisteni platit nebudes, pak az z vydelky. Sleva z manzelovych dnai na tebe, pokud se vejdes do obratu myslim 65000 a nic jineho ani materskou si dany rok nedostavala, pak si te odecist z dani muze. Rodicak se do toho nepocita, materska a co kde prodas i soukrome ano, u podnikani se do toho pocita obrat ne zisk, tak pozor na to.
EET na nakup prodej se vztahuje na vsechny kdo prijimaji platby v hotovosti, platebni kartou nebo dobirky s vyplatou v hotovosti, kazdopadne zrovna EET te nemusi nic stat, je spousta programu zdarma a uctenku muzes dorucit i elektronicky, takze to neni problem, kazdopadne pokud chces podnikat, bylo by dobre si nastudovat aspon zaklady toho co musis splnovat, at pak nemas problemy s uradama...

xpila
24. bře 2017

@jullli Manželku lze z daní odepsat do příjmu 68 tisíc, ne 65. A pokud bude mít nízké výdělky, tak zálohy nebude muset platit.

krocanecek
24. bře 2017

tak pokud budete mít e-shop nebo maloobchod, tak ta povinnost EET už od toho měsíce je ne?

jullli
24. bře 2017

@krocanecek stale plati pravidlo platem mam eshop i maloobchod a velkoobchod + vyroba a eet nemam q nemusim mit.. Mam jen platby prevodem

jullli
24. bře 2017

@xpila no tech 65 tis je pri tom placeni zdrav a soc.. A ze jsem se sekla o tri tisice no boze ;)

xpila
24. bře 2017

@jullli Jo, 3 tisíce, který pro někoho můžou znamenat 24. Ale jinak se vlastně nic nestalo...

doufinkaaa
24. bře 2017

Pokud je platba převodem na účet, musí být vystavena faktura. Účtenky EET není nutné tisknout, stačí je odeslat elektronicky např. na mail. Ale pozor na ČOI, účtenka EET má jiné náležitosti než účtenka z registrační pokladny.

jullli
24. bře 2017

@xpila holka kdybych se sekla o 10 nereknu ani popel... Ale tohle je trochu moc ;) cetla jsem jiz par utocnych vet od tebe na jinych diskuzich, takze me opravdu nerozhodis ;) hezky den

xpila
24. bře 2017

@jullli Útočných? Ode mě? Ha ha, ty jsi fakt vipná. Já ti absolutně nic útočného nenapsala, nauč se číst. A neříkej mi laskavě "holka", buď tak hodná.