Zdravím, od 30.6 jsem byla na neschopence, ukončená byla 8.9 z důvodu nástupu na mateřskou. Část peněz od zaměstnavatele přišla hned, zbytek peněz zřejmě v nedohlednu 🤔 je někdo v podobné situaci? Kdx mohu peníze asi očekávat?
No vyzkoušej si zavolat na úřad, mohla ti účetní poslat pozdě doklady a nebo udělat v nich chybu..
Já čekala marně na nemocenskou jelikož moje účetní (schválně) nevyplnila jak chci dostat platbu ani mě b.u. 😂 A čekala jsem 3 měsíce, a nic pak jsem volala a řekli mi na úřadě že jim tam chybí údaje, že to musí zaměstnavatel opravit, a pak mi to vše pošlou. Tak jsem volala zaměstnavateli yten než to odeslal, úřad na na to zase 30 dní, nakonec mi přišla nemocenská za 4 měsíce. Ale byla jsem naštvaná. Že prostě I po odchodu dělají takové problémy u mě v práci. Snad mateřskou mi vyřídí normálně bez problémů.
@handulkak
@andyskarsgard tak já zkusím zavolat. A spadám podle adresy zaměstnavatele nebo bydliště?
Jejky to nevím já mám stejně bydliště jako zaměstnavatel.
TAdy info, snad je aktuální: Místní příslušnost OSSZ/PSSZ/MSSZ Brno (dále jen OSSZ) se řídí místem trvalého pobytu občana (OSVČ) nebo místem hlášeného pobytu v ČR, jde-li o cizince, a nemá-li OSVČ hlášený ani trvalý pobyt v ČR a její místo trvalého pobytu je v cizině, místem výkonu samostatné výdělečné činnosti na území ČR; je-li několik míst výkonu samostatné výdělečné činnosti, je místně příslušná OSSZ, v jejímž obvodu podle prohlášení fyzické osoby převažuje výkon samostatné výdělečné činnosti. Nemá-li OSVČ v České republice ani trvalý (hlášený) pobyt, ani místo výkonu činnosti, ale současně má v České republice zaměstnavatele, je jako místně příslušná pro evidenci OSVČ doporučena OSSZ podle sídla zaměstnavatele.
Nejlepší je zavolat na ČSSZ, zeptat se, zda mají všechny podklady. 🙂