Ahoj, před chvílí mi volala účetní z práce že sem nedodala nějaký papír o RD na kterou sem nastoupila od 8.3.2018 tak že mi hrozí výpověď.Mám napsat email od kdy do kdy budu na RD.Na MD sem nastoupila 25.8.2017- 8.3.2018,malá se narodila 17.10.2017.Mám to na 3 roky,jaký datum mám napsat že mi končí?17.10.2020?Děkuji moc
@mysmorka77 Rodičovská dovolená (bráno jako "volno" v práci) je max. do tří let věku dítěte - tzn. že 17.10.2020 bude mít malá 3 roky a ty bys měla nastoupit 18.10. do práce. Pobírání rodičovského příspěvku s tím nemá nic společného - ten můžeš pobírat i když budeš pracovat max do 4 let věku dítětě nebo do vyčerpání částky 220000,-Kč. Kdybys chtěla s malou zůstat doma i po třetím roce je na vůli zaměstnavatele jestli ti umožní mít nepacené volno, nebo budeš muset dát výpoveď.
Hlavně si zažádej o čerpání řádné dovolené a na rd nastup až potom. Pokud si dovolenou nevybereš, po skončení rd se bude krátit. Rp můžeš čerpat hned po md, na jak dlouho si zvolíš. Zbytek viz @barborka09.
Musí být písemná žádost pro zaměstnavatele: Žádám o poskytnutí dovolené (řádné), tak, aby bezprostředně navazovala na ukončení mateřské dovolené a zároveň žádám o poskytnutí rodič.dovolené do 3 let věku dítěte (tj. do dne 17.10.20).
To záleží na tom, kdy malou přihlásíš do školky a jak na tom budeš finančně. Celý rodičák je 220000 Kč, nevím, jak jsi si to rozpočítala na měsíce. Já mám dceru narozenou 2.11, 2015,napsal jsem rodičák do 1.9. 2018.