Nový trvalý pobyt na RD, musím to někde hlásit?

efea1986
30. srp 2015

Hezký den všem přeji.
Nevím kam jinám bych tuto diskuzi dala.Nevíte někdo jak se řeší trvalí pobyt:?Jsem na rodičovsé dovolené.Trvalí pobyt jsem měla v Děčíně.Ale ted jsem si udělala trvalí pobyt jinde.Musím to hlásit někam, nebo si to úřady předaj mezi sebou?Bojím se abych nepřišla o peníze.

j.a.n.i
30. srp 2015

@efea1986 Nepředaj.

efea1986
autor
30. srp 2015

@j.a.n.i nevíte jak to mám ted řešit, na který úřd to mám hlásit?
o příspěvěk , jsem žádala v místě kde ted bydlíme, ale je to mimo trvalou adresu.Takže mámzajít na úřad tady kde bydlíme a tam jim to nahlásit že jsem měnila adresu ?

alkena
30. srp 2015

Tak hlavně ve chvíli, kdy si změníš trvalý pobyt, je potřeba vyměnit doklady - občanský průkaz, řidičský průkaz, nahlásit změnu na zdravotní pojišťovně, u zaměstnavatele, u lékařů (i když ty zajímá hlavně místo skutečného pobytu).
A rodičovský příspěvek vyplácí úřad práce podle trvalého pobytu, takže to potřebuješ řešit tam.

efea1986
autor
30. srp 2015

@alkena Tak doklady ty už se mi dělaj , ty už jsem si dala změnit.Na pojištovnu jsem volala, a tam to bylo ještě brzo , prej mám zavolat až v pondělí.Do práce to budu hlásit a i u doktorů to teprve nahlásím.Tak ještě teda ten úřad vyřešit ohledně rodičivskýho teda

brokovich
30. srp 2015

Nezapomeň to ohlásit bance, elektrárně, plynarum...

palomitacheca
30. srp 2015

@efea1986 menila jsem si trvaly pobyt pred 2 roky po svatbe a stacilo zajit na urad v miste noveho TP. Tam jsem na nejaky jejich formular vypsala, ze zadam o zmenu prijmeni a mista pobytu a bylo hotovo. RP mi dalsi mesic prisel od toho noveho uradu.

efea1986
autor
31. srp 2015

@brokovich tak to naštěstí nemusím, to mě se netýká

efea1986
autor
31. srp 2015

@palomitacheca aha ,.no ono to je trošku složité umě, já mám trvalí pobyt ted nahlášenej jinde, než ted kde bydlím,.Ale pojedu si tam pro řidičák tedkon, takže to tam nahlásím, nebo tam radši ještě zavolám, aby neměli řeči že jsem to měla udělat dřív.

palomitacheca
31. srp 2015

@efea1986 ja mela trvaly pobyt hlaseny u rodicu na Morave, i kdyz jsem s partnerem a synem celou dobu bydlela v Praze.

efea1986
autor
31. srp 2015

@palomitacheca a bylo vše vpohodě?

palomitacheca
31. srp 2015

@efea1986 nikdo s tim problem nemel. Jen mi dopisy od nich chodily na adresu TP a kdyz jsem si chtela vyplatu RP urychlit, musela jsem jet k rodicum a vyridit si to tam.

alkena
31. srp 2015

@efea1986 Taky jsem dřív měla TP u rodičů na Moravě, bydlela jsem v Praze. O příspěvek jsem žádala na Moravě, většinu věcí jsem si vyřizovala tam, ale když bylo něco akutního, tak jsem zašla i v Praze, ale tam to stejně posílali do mého TB. A měla jsem nahlášenou kontaktní adresu do Prahy, takže mi pošta chodila normálně tam, kde jsme bydleli.