Neschopenka v těhotenství a přivýdělek DPP

noisy
26. črc 2018

Ahoj holky, chci se zeptat jestli nemáte zkušenost na neschopence v těhotenství a přivýdělek na DPP. Jelikož čekám dvojčatka a zůstala jsem sama, hledám možnost přivýdělku a naskytla se mi příležitost domácí práce na smlouvu DPP , ale nevim jestli je to možné,jestli nepřijdu o nějaké peníze z nemocenské apd. Děkuji za radu

veronika1105
26. črc 2018

Podobné téma... tak zkus pročíst, ale myslím si, že neschopence přivýdělek legálně asi možný není...

simona_33
26. črc 2018

@noisy tak logicky, legalni to nebude. na neschipence dostavas penize od statu proto, ze nemuzes pracovat.

terdaaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
dzogobela
26. črc 2018

@terdaaa ja tady teda nechci nejak kazat, ale pokud jsi na neschopence, tak zrejmr proto, ze bys mela byt predevsim doma a odpocivat, protoze mas asi nejaky zdravotni problem, stejne jako ten clovek se zloutenkou a zapalem plic. Mne na tom neprijde nic divneho, ze chodi kontroly, pobiras penize od statu, musis dodrzovat urcita pravidla.
@noisy ciste logicky to mozne neni. Jsi doma, protoze nemuzes z nejakeho duvodu pracovat a beres za to penize od statu. A kdyz nemuzes pracovat, tak proste nemuzes pracovat, ani na dpp.

radecka1
26. črc 2018

Legální to je, jen si myslím, že zrovna u rizikového těhotenství těžko obhajitelné.

jitahh
Autor odpověď smazal
Zobraz
ai30
26. črc 2018

Samozrejme, ze si privydelat jde, nepiste tady blbosti. Nesmis si privydelavat stejnou praci, na kterou mas neschopenku a prace nesmi byt v rozporu s lecebnym rezimem. Takze pokud jsi treba zdravotni sestra, nesmis mit privydelek jako zdravotni sestra, ale klidne muzes treba doucovat chemii.

leniczka23
26. črc 2018

ano muzes, pokud dodrzis dany lecebny rezim. Tzn.vychazky atd. Takze jestli by to byla prace z domu, lze mit na jedno zamestnani PN a druhe normalne vykonavat.
@terdaaa Myslis vazne ze te otravuje ze chodi kontroly? Ja bych na tehotny posilala kontroly 3x vic nez na ostatni, protoze ty s tim presne nejvic vychcavaj. Dneska to je asi takhle..aaaaa dve carky- dobry den pane doktore potrebuju neschopenku. ...

journals
26. črc 2018

@terdaaa kdyz tu ctu, kolik holek je na neschopence jen ze sveho rozmaru, nebo proto, ze se to ted tak dela, tak doufam, ze budou kontroly castejsi a dukladnejsi!

lachtanice86
26. črc 2018

@terdaaa kontroly chodí na kontrolu léčebného režimu v době pracovní neschopnosti. A nechápu jak ti tedy můžou kontroly vadit. Si na pn a máš povinnosti. A když to dnes vidím tak bych speciálně na těhotné v pn udělala zvláštní oddělení.

blahova_andrea
26. črc 2018

je těžké zůstat sama a ještě na dvojčata. pokud se ti naskytla možnost práce z domu, tak tím nic neporušuješ a je super, že tu možnost máš. práce z domu jistě nebude nic, co by se s těhotenstvím vylučovalo a nějak jej ohrožovalo

terdaaa
Autor odpověď smazal
Zobraz
terdaaa
27. črc 2018

@leniczka23 @journals @lachtanice86 aha, takže soudíte, že "když to tak je dneska", že jsem to tak udělala taky. 😂 já první trimestr zvracela 3X denně, mám skoliozu páteře 3. Stupně, od 5. Se operuje - rvou tyče do zad. PN jsem dostala kvůli tomu, abych nedřepěla 10 hodin denně na jednom místě, protože to prostě nešlo. Věnovat se s uusměvem klientům a do toho odbíhat zvracet. Vedoucí mě k tomu posílala každý týden na jinou pobočku autem na zástup. Drihý měsíc těhotenství jsem začala špinit. Přestávky polední se také musely krátit, abych při nich dohnala to, co jsem kvůli "lítání na wc" nestihla. Myslíte, že jsem tedy dostala PN z rozmaru??

kepu
27. črc 2018

@lachtanice86 je super ze clovek nevytahne paty z bytu a cely den jen sedi doma... mam sice klidovy rezim ....a opravdu problemy ale prochazku bych zvladla a myslim ze by mi byla i prospesna protoze se mnohem lip rodi v rozhybanem tele nez kdyz clovek 8mesicu jen lezi no ale rano nemuzu a od jedne co mam vychazky je venku na chcipnuti takze taky nemuzu a vecer kdyz je fajn uz zase nemuzu ... 👍

terdaaa
27. črc 2018

@kepu to jsem právě myslela také. Že bych procházku zvládla. Neříkam maratony, ale procházku na půl hodiny, na hodinu... V době od 12:00 do 18:00 jsou teď na to celkem vedra 😉 A dřiv nebo později k večeru nesmíš paty vytáhnout. Proto jsem myslela, že by to drazí pracovníci na sociálkách, mohli rozlišovat. Jestli je člověk těhotnej nebo nakaženej kdovi jakou nemocí.

journals
27. črc 2018

@terdaaa mas proste lecebny rezim, tak se podle toho musis chovat. Vsak ti nikdo prochazky nezakazuje, klidne na chvilicku k veceru muzes. Ale na svem nazoru s kontrolou stale trvam. Je jich malo a mely by byt prisnejsi

blahova_andrea
27. črc 2018

@kepu nech si upravit vychazky.rozdel si to na cast brzy rano a cast v podvecer.to jde😉

blahova_andrea
27. črc 2018

@terdaaa ty to same.jdete k lekari a domluvte se jako lidi s lidmi.pocet hodin venku ma limity, ale rozvrzeni je mozne upravovat

terdaaa
27. črc 2018

@journals i během té chviličky, co budu v podvečer na procházce, můžou přijít 😉 A ležet, zuhnout, neustále doma, to mi taky asi nepomúže.

leniczka23
27. črc 2018

@terdaaa Ja netvrdim ze ty jsi doma z rozmaru, samozrejme ze kdyz je k tomu duvod, neni nic prednejsiho nez mimis, ale je to 50/50. Ve svem.okoli mam same.co proste chtely byt doma.tak si pro tu neschopenku zasly. Ja spis reagovala na tvuj povzdech ze jako proc chodi kontroly. Protpze to si myslim ze je naprosto v poradku a kontroly bych jeste zprisnila, prave proto aby toho nebylo tolik zneuzivano. Nikdo nenapsal, ze ty jsi ten pripad zneuzivani. Vsichni reagovaly spis na ty kontroly.

journals
27. črc 2018

@terdaaa vsak ja nemyslim mimo vychazky. Jdi se projit v pet, do sesti je to hodina a podle toho co pises to asi stejne ve tvem stavu neni na nic velkeho. Nemysli si, ted jsou stejna vedra i v osm vecer, takze je to uplne jedno

kepu
27. črc 2018

@blahova_andrea ja vim ze to jde ale mam to takhle uz kvuli chlapovi on dela jen ranni takze abych s nim mohla treba na nakup nebo na maleho kdyz nakupujeme proste aby on kdyz prijde z prace nemusel bud sedet semnou doma nebo aby jsme se nevideli ... Takhle jedem treba na pokec k rodicum a tak ... Nicmene ja uz to mam za par jen mi to prijde jako kravina .... Navic teda ja jsem si vychazky zarizovala v unoru coz zase se dalo jit ven max odpoledne jinak byla zima. ..

blahova_andrea
27. črc 2018

@kepu ty vycházky se dají změnit i v průběhu, takže já bych určitě změnila ze zimního režimu na letní a dala si třeba na ráno jen blbou hodinku, abych mohla ven dokud je chladno a zbytek si teda nechala na odpo pro partnera

janaelia
29. črc 2018

Myslím, že pokud je to práce na doma, kde budeš dělat třeba na počítači a tvůj zdravotní stav se tím nějak nebude horšit, tak by jsi podle mě mohla.

noisy
autor
31. črc 2018

Jedná se o klasickou domácí práci, nějaké lepení a skládání něčeho.. Co jsem sháněla vic informací, tak to nebude zrovna práce pro me teď vhodná..v leže se ta práce dělat nedá a čuchat nějaké lepidla..

blahova_andrea
31. črc 2018

@noisy tak ono není lepidlo jako lepidlo. něco se dá dělat i v leže, záleží s jakými a jak velkými díly máš manipulovat. a ty musíš fakt ležet? sedět nemůžeš?