Dobry den, potrebovala bych pomoc ci rady co jste v teto situaci udelaly vy, pokud nekdo tohle zazil. Letos v prosinci mi bude koncit rodicovsky prispevek, nejsem jiz zamestnana nikde a o druhe miminko se snazime. Chci se zeptat, v me situaci pokud tento rok otehotnim ale miminko porodim treba na jare v pristim roce tak co mam delat behem tech mesicu kdy rodicak z 1.ditete mi skoncil a dalsi rodicak je az od narozeni 2.ditete? Doufam ze jsem to popsala srozumitelne. Moc dekuji.
Buď budete chvíli bez peněz, nahlasite se na pojišťovnu oni za vás budou platit zdravotní a nebo si rodičovský příspěvek snížíte a necháte prodloužit
@marchie můžeš se nahlásit na zdravitní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 7 let, bude za tebe ZP platit stát, peníze už žádné nedostaneš, dítě může chodit do školky na max 4h. Jinak se asi nahlásit na úřad práce, pokud máš nárok na podporu?
@marchie prodlouzis si první nebo se nahlasis na pojišťovnu a budeš bez peněz
Pokud dítěti nejsou čtyři, tak lze snížit částku a prodloužit tím pobírání RP. Lze se nahlásit na pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do sedmi let. Lze se nahlásit na ÚP, který ti ale bude hledat práci. No a pak jde samozřejmě jít pracovat, těhotenství není kontraindikace pracovního poměru.
Dekuji moc vsem za pomoc. Tusila jsem ze to je v prcicich co se financni stranky tyce. Bohuzel jsme druhy mimco kvuli zdravotnim problemu nemohli resit driv a ted kdyz uz chceme tak me najednou vydesilo jak to bude🤷♀️
@surikata131 Jak zjistim jestli mam na to narok? Dekuji.
@drep Krasne jste popsala vsechny mozne varianty, bohuzel to druhe dite resim pozdeji a takhle to dopada🤷♀️Predpokladam ze bych mela jen par mesicu plonkovych, kdy bych byla bez rodicaku a zaroven cekala na rodicak pro druhe dite, asi zkusim to snizeni rodicaku ted at se mi to protahne a budu doufat ze to druhy prijde co nejdrive🙏Ale snizit si uz tak male finance me trosku desi tedy🤦🏽♀️🤣Co nadelam, blba situace no.
@marchie Kdy bude mít 1. dítě 4 roky?