Dobrý den ☺️.
Celé své nynější těhotenství jsem byla na nemocenské, ale z práce mi nařídili, že si musím ještě před mateřskou vybrat dovolenou. Tudíž mi ukončili 6.11. Nemocenskou, nyní mám dovolenou a v neděli nastupují na mateřskou.
S přítelem jsme uvažovali, zda mi z nemocenské ještě přijdou peníze z toho období mezi poslední kontrolou u lékaře (27.10) a dne kdy ji ukončil (6.11.)nebo už nemám nárok ☺️. Dále bych se jen chtěla zeptat, jestli mateřská také chodí co 30 dnů, i ta první várka nebo i později ☺️.
Jsem poprvé na nemocenské i mateřské, tak budu rada za všechny odpovědi.
Přeji příjemný den ☺️.
@vendy_83 pokud nejsi na PN, tak se te to netyka. Ale takhle třeba o mesic driv ukonci PN a vybira dovolenou. Ale kdyby si dovolenou vybrala az po ukonceni materske, tak ji bezi o mesic dele pn a dovolenou vybere pozdeji. To znamena, ze se obrala o mesic (nebo kolik ji zbývá dovolené) vyplaceni pracovni neschopnosti.
Neschopenku přece ukončuje lékař a ne zaměstnavatel, co je to za blbost?
Tak jak říkám, nikdy jsem nebyla na nemocenské a mateřské a mám hodně dnů dovolené, které se prý údajně převést nemohou, tolik dnů. Mám skoro 20 dnů ještě. Tak nevím. Pouze jsem chtela vědět jak je to s těmi financemi 🙂.
@hezz17 já to chápu, ale ja si vybírám jen 5 dni, vice jsem už nechtěla a naše neochotna účetní hned brblala, že musí převádět dalších téměř 15 dni a ze by více už nešlo, když to výberu až za 3 roky. Tak nevím jen jsem chtela vědět, jestli v tom rozmezí kontroly 27.10. A ukončení 6.11. Dostanu jeste zaplaceno. 15.11. Jdu na mateřskou, takže stejně naštěstí te dovolené nebudu vycerpavat hodně.
@barunkiss prosím tě, co to máte za účetní? Snad tomu nevěříš, že s převodem dovolené má takovou práci. Oni ti nemají co nařizovat. Jednou jsi nemocná a hned na to nastupujes na ppm a dovolenou si můžeš vybrat bezprostředně po mateřské dovolené a ještě ti vznikne nárok na dovolenou v dalším roce. To co ti tam tlucou do hlavy jsou nesmysly. A když si o ní nepožádas po ppm, bude se ti táhnout pres rodicovskou dovolenou.
@lenoulinkaa no mi nikdo nedokázal vysvětlit koho jsem se ptala, jestli to fakt tak musí být nebo ne...v práci si stali za svým a naše účetní ani nebývala v práci kvůli nemoci, tak mi vždycky jen volala co se musí a co ne. Na internetu jsem vzdy jen našla info, které mi bylo k ničemu. Tak jsem na to kývla a ostatní kolegyně se chovaly jako, co bych chtela jiného, že ony to tak taky měly před mateřskou když byly na PN, tak jsem pochopila, že to tak má být 😳. Příště asi budu chytřejší....
@hezz17
Takze nejlepsi varianta je vycerpat (nechat si proplatit) zbytek dovolene po ukonceni materske pred nastupem na rodicovskou? Promin, temhle vecem moc nerozumim. Resim to same co barunkiss. Jsem cele tehu na PN, rodit mam v breznu a zbyva mi 42 dni dovolene (jeste i z lonska)
Dobrý den já bych chtěla se zeptat jestli jsem neudělala blbost byla jsem na neschopence o začátku těhotenství A dnes jsem přešla na mateřskou jsem 34 týden Děkuji
Dobrý den! Jsem nastoupila na mateřskou 6.tydnu do porodu jak to bude z výplatou? Jsem dostala od gynekolog papír a ten jsem odnesla do práce a to je vše nebo mam nikam to ještě nahlásit děkuji
@barunkiss no hlavne jsi udelala chybu, ze sis vybrala dovolenou pred nastupem na MD :-/