Ahojte, nejsem spokojená v práci, ale chceme začít pracovat na miminku. Takže zvažuju, zda nezatnu zuby a nějak to nepřečkám. Kamarádka mi říkala, že není dobré práci změnit, protože v nové práci pak musíš minimálně 9 měsíců být, aby ti něco přispěli na mateřskou. Nevíte jak to prosím je? díky
Ikdyž ukončíš pracovní poměr, na mateřskou máš nárok, pokud na ní nastoupíš do 180 dnů. Jsem ve stejné situaci. V práci mi to leze krkem, ale jsem teď po prvním ivf, takže to řeším neschopenkou. A pokud se to povede, zkusím se s doktorkou domluvit tak, abych už na neschopence zůstala...
Pokud opravdu jdete do mimča, asi bych to v práci překousla a modlila se, ať to co nejdříve vyjde. 😉 Pak se to dá pořešit třeba neschopenkou, když se domluvíš s gynekologem... A budeš mít klid na sebe i na mimčo. 😉
Ahojte,mám podobný problém...Sice už dvě děti mám,ale o třetím jsme uvažovali už dřív.Ale potom,co se u nás v práci děje...,jsme se rozhodli na pevno.Takže půjdeme do toho.A jakmile se zadaří,zůstanu na PN.
Podle mě máš nárok na mateřskou, pokud jsi odpracovala 270 dní v posledních dvou letech. A je jedno u kolika zaměstnavatelů by to bylo.. Ale ten součet dní musí být min.270. Pokud chceš změnit práci, samozřejmě by bylo lepší co nejdřív. Těhotnou by tě nikde nejspíš nevzali a pokud bys otěhotněla ve zkušební době, tak si tě tam taky nenechají.. 🙂