Nejsem spokojená v práci, ale chceme miminko

manak
4. dub 2016

Ahojte, nejsem spokojená v práci, ale chceme začít pracovat na miminku. Takže zvažuju, zda nezatnu zuby a nějak to nepřečkám. Kamarádka mi říkala, že není dobré práci změnit, protože v nové práci pak musíš minimálně 9 měsíců být, aby ti něco přispěli na mateřskou. Nevíte jak to prosím je? díky

elinkav
4. dub 2016

Podle mě máš nárok na mateřskou, pokud jsi odpracovala 270 dní v posledních dvou letech. A je jedno u kolika zaměstnavatelů by to bylo.. Ale ten součet dní musí být min.270. Pokud chceš změnit práci, samozřejmě by bylo lepší co nejdřív. Těhotnou by tě nikde nejspíš nevzali a pokud bys otěhotněla ve zkušební době, tak si tě tam taky nenechají.. 🙂

zuzanaxx
4. dub 2016

Ikdyž ukončíš pracovní poměr, na mateřskou máš nárok, pokud na ní nastoupíš do 180 dnů. Jsem ve stejné situaci. V práci mi to leze krkem, ale jsem teď po prvním ivf, takže to řeším neschopenkou. A pokud se to povede, zkusím se s doktorkou domluvit tak, abych už na neschopence zůstala...

carmilla
4. dub 2016

Pokud opravdu jdete do mimča, asi bych to v práci překousla a modlila se, ať to co nejdříve vyjde. 😉 Pak se to dá pořešit třeba neschopenkou, když se domluvíš s gynekologem... A budeš mít klid na sebe i na mimčo. 😉

jesika
5. dub 2016

Ahojte,mám podobný problém...Sice už dvě děti mám,ale o třetím jsme uvažovali už dřív.Ale potom,co se u nás v práci děje...,jsme se rozhodli na pevno.Takže půjdeme do toho.A jakmile se zadaří,zůstanu na PN.