Hezky den,
malý se narodil v září. Po vyřízení příspěvku během října jsem myslela, že mi dojdou v listopadu oba najednou, jak za Září, tak za říjen.
Ale došel mi jen příspěvek 9/20, tedy za září. To bude teď posunuté, ze v prosinci dojde za říjen, lednu za listopad... a nebo mi dojde ještě někdy v měsíci ten za říjen? Má někdo zkušenost?
Děkuji
Jsou dva výplatní dny. Muze to dojit ten druhy jeste. Treba to nemohli poslat naraz. Kdyz tak zavolej na pracak a oni ti to reknou, mas to lepsi jak spekulovat tady 🙂
Kolikatyho ty přišel minulý měsíc? Je ještě dost brzo. Čekala bych tak po víkendu.
@phantomek aha.... Tak to je optavdu tezke teda.... Nevim, jak zed jine dny, ale v patek maji myslim zkracenou pracovni dobu dokonce 🤔 ja bych zkusila byt klidna do dalsiho vyplatniho dne, pokud nevis, tak pohledej na netu, nekde jsem to viděla napsane... Pak bych je urgovala..... Ja s jima mela taky problém..... Po druhem vyplatnim dni, kdy me chybela cast penez od nich, jsem jim volala a pani rekla, ze to jeste neposlali, ale nechape proc, ze tam maji vsechny papiry a ze jim zavola, co se deje a zavola mi zpet.... Volala do 5 minut, ze uz to posilaji, tak ze by to melo do konce tydne dojit. Asik se nekomu jem nechtelo nebo nevim 🤷🏻♀️
V Brně přišel některým maminkám email s tím, že kvůli současné situaci se platba rodičovského příspěvku zpozdí. Pracovníci nestíhají, ale údajně se nemají o své peníze bát, že přijdou v rámci zákonné lhůty - do konce měsíce. Údajně se může situace opakovat i s vyplácením za listopad a prosinec....Co mají matky, které musí zaplatit poplatky a nakoupit jídlo už nikdo neřekl.😠😠
@michaela666 dodrží zákonnou lhůtu? Dodrží! Úřednice nesmí být nemocné nebo na očr? Nemám tohle nespravedlivé nadávání na úředníky ráda. Proč má být jejich chyba, že někdo nemá rezervu a je závislý na 10000,- měsíčně? Jmenuje se to “rodičovský příspěvek”, stát mi přispívá v situaci zhoršených pracovních možností. Nejmenuje se to “rodičovský plat”, takže jsem to nikdy nebrala jako náhradu svého platu.
@drep Spíš než očr a nemocenské to vidím na omezený provoz a posílání na home office, kdy ty lidi nemají například odpovídající vybavení - pracovní notebook nedostanou a do jejich osobního jim naistalovat software nemůžou nebo nechtějí. Tuhle informaci mám od holky z pracáku v Brně. Nevím jak to funguje jinde. Logicky to nemůžou stihnout v "běžném" termínu ani kdyby se přetrhly.
Z pohledu matky samoživitelky, které sice tatínek alimenty posílá, ale ona přišla o brigádu a teď se jí zpozdí i rodičák je to průser. Jsou věci, které jdou zaplatit později, ale ne s každým je domluva.
To ti ještě může přijít, mají ještě čas. Mě teda rodičák přišel ted nějak brzo až jsem se divila, čekala jsem kolem 15.
moje kamarádka, které je matka samoživitelka ještě nedostala OČR za srpen. Tohle je průšvih a ne to, že nedojdou peníze za předešlý měsíc.....
To máš ještě mateřskou, ne? Ta chodí dýl.