Nebude mi po nemocenské krácená mateřská?

jarver
10. kvě 2017

Ahoj holky, moc se omlouvám, nevím jestli už to tady nezaznělo. chtěla jsem se zeptat. jsem ve 13 týdnu a jsem zaměstnaná (ne OSVČ) a jelikož to v práci nedám až do porodu chtěla bych odejít dřív. Když ale budu na neschopence a budu pobírat nemocenskou nebude mi pak nějak krácená mateřská? když se to bere zpětně z výdělku? Na riziko chodí spousta ženských, tak si myslím že je to kravina ale i přesto vás otravuju a ptám se 🙂 děkuji za odpověď 🙂

dencadenda
10. kvě 2017

Ahojky nene,pokud jsi zamestnana a smlouva ti bezi dal na dobu neurcitou a pujdes na neschopenku tak se tvoje materska vypocitava z penez pred nastupem na neschopenku

swetlusska
10. kvě 2017

ahoj, já byla na neschopence od 8 týdne, protože jsem nedávala ani ranní dojíždění, bylo mi prostě zle. Nemoc ti výpočet mateřské nekrátí, nepočítá se do toho, takže v pohodě. Akorát ty vycházky - je to jako vězení, takže prostě nic moc. Tak uvidíš, ale zpětně jsem třeba ráda, že jsem byla doma, bylo to lepší protože jsem měla fakt "riziko".

jarver
autor
10. kvě 2017

moc děkuju 🙂

mku
10. kvě 2017

Je to jak pisou holky... jenom pokud budes na neschopence vic jak sto dni tak se krati dovolena...

dencadenda
10. kvě 2017

@mku ja jsem doma od 19.4 AZ do nastupu na materskou...dovolenou mam za rok narok na 20dni...nevis kolik tedy cca dni mit budu? 😉

mku
10. kvě 2017

No ja jsem doma od ledna a na MD jdu v pulce cervna a z personalniho mi psali ze je dovolena krati o 1/12, ale nevim jestli jenom 1/12 nebo 1/12 za kazdy mesic nad ted 100dni... to zjistim asi az v cervnu 🙂

jarver
autor
11. kvě 2017

a není to jak kde holky? já si chci dovču vybrat všechnu v kuse (cca 3 týdny) a pak nastoupit na neschopenku. do MD bych pak měla cca 3 měsíce... to by mi neměli co krátit 😀😝