Ahoj holky, moc se omlouvám, nevím jestli už to tady nezaznělo. chtěla jsem se zeptat. jsem ve 13 týdnu a jsem zaměstnaná (ne OSVČ) a jelikož to v práci nedám až do porodu chtěla bych odejít dřív. Když ale budu na neschopence a budu pobírat nemocenskou nebude mi pak nějak krácená mateřská? když se to bere zpětně z výdělku? Na riziko chodí spousta ženských, tak si myslím že je to kravina ale i přesto vás otravuju a ptám se 🙂 děkuji za odpověď 🙂
ahoj, já byla na neschopence od 8 týdne, protože jsem nedávala ani ranní dojíždění, bylo mi prostě zle. Nemoc ti výpočet mateřské nekrátí, nepočítá se do toho, takže v pohodě. Akorát ty vycházky - je to jako vězení, takže prostě nic moc. Tak uvidíš, ale zpětně jsem třeba ráda, že jsem byla doma, bylo to lepší protože jsem měla fakt "riziko".
moc děkuju 🙂
Je to jak pisou holky... jenom pokud budes na neschopence vic jak sto dni tak se krati dovolena...
@mku ja jsem doma od 19.4 AZ do nastupu na materskou...dovolenou mam za rok narok na 20dni...nevis kolik tedy cca dni mit budu? 😉
No ja jsem doma od ledna a na MD jdu v pulce cervna a z personalniho mi psali ze je dovolena krati o 1/12, ale nevim jestli jenom 1/12 nebo 1/12 za kazdy mesic nad ted 100dni... to zjistim asi az v cervnu 🙂
a není to jak kde holky? já si chci dovču vybrat všechnu v kuse (cca 3 týdny) a pak nastoupit na neschopenku. do MD bych pak měla cca 3 měsíce... to by mi neměli co krátit 😀😝
Ahojky nene,pokud jsi zamestnana a smlouva ti bezi dal na dobu neurcitou a pujdes na neschopenku tak se tvoje materska vypocitava z penez pred nastupem na neschopenku