Navrat do prace po rodicovske a dalsi tehotenstvi

fazolkave
15. črc 2019

Ahoj vsem,
v zari mi konci RD (3 roky), ale v prosinci cekame dalsi mimi. Chtela bych jit na ten mesic pred odchodem na MD do prace - z finančních duvodu. Doposud jsem pracovala na DPC Par hodin tydne, takze znalostma uplne mimo nejsem, jen v jinem oddeleni, nez kam bych se mela vracet. Stalo se neco obdobneho nekomu? Muze zaměstnavatel navrat nejak znemožnit (směny a jak to je s praci na smeny, atd)? Dekuji za rady.

j.a.n.i
15. črc 2019

@fazolkave No, znemožnit ti to může tak, že tě nechá za 100% platu doma, jinak blbě.

wafina
16. črc 2019

@j.a.n.i 80%, pokud nemá práci a nechce ji už dát na nic jiného, může navrhnout zůstat doma, ale za 80% plného platu.

j.a.n.i
16. črc 2019

@wafina Za 100%

veroniquecz
16. črc 2019

@fazolkave nemusí ti dat tu samou práci. Respektive to samé místo. Jinak bych neviděla problém. Jako těhotná nesmíš mít noční směny.

pathan
16. črc 2019

@fazolkave Tak není to vůči zaměstnavateli úplně fér, takže bych to v případě, že není předpoklad, že i v případě krize bude tvojí specializace nedostatek, na sílu nedělala. Ale třeba tě budou na ten měsíc chtít i tak ( kamarádku na 3 měsice chtěli).

fazolkave
autor
17. črc 2019

Dekuji za rady.
@pathan Bohuzel z finančního duvodu potrebuji jit do prace. Ani si nedokazi predstavit, jak bych to udelala, aby mi zamestnavatel držel dal misto. Bohuzel to druhe tehotenstvi bylo neplanovane a vyslo to takto "blbe" 😔