Zdravím maminky, mám dotaz ohledně nástupu na rodičovskou dovolenou. Rodičovský příspěvěk si mám sama zařídit po internetu. Nevím datum přesného přechodu z MD na RD. Snažila jsem se sama si spočítat, ale vyšli mi 2 datumy. Snažila jsem se kontaktovat i úřední osoby, ale asi toho mají vzhledem k situaci plné brýle. Našla by se tu dobrá duše co mi pomůže?. Na mateřskou jsem nastupovala 12.10.2019. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď a zdravíčko Všem přeji. 🙂
Je to 28 týdnů k 25.4.
@ewvw ano je to 25.4 a vzhledem k tomu že v letošním roce jsi na MD více než 60 dnů, požádej zaměstnavatele o čerpání řádné dovolené za rok 2020, máš nárok na celou roční výměru. Tzn 20 (25) dnů podle toho kolik máte od zaměstnavatele. A poté až o rodičovskou dovolenou.
Otázkou zda ti ji ještě umožní vzhledem k tomu že je květen už.
@zizlikova1987 No to už mi zpětně asi neudělají, to jsem si také zjistila pozdě, mě totiž paní od ÚP řekla že si rodičovský příspěvěk mám řešit až v květnu. (Volala jsem ji v březnu.) Ale i tak děkuji jste hodné. 🙂
@ewvw Zkus se na to zaměstnavatele zeptat. Za to nic nedáš. Pokud ti to neumožní tak jsi bohužel přišla o dost peněz které jsi mohla mít.
On totiž rodičovský příspěvek s dovolenou rodičovskou vůbec nesouvisí.
Měla by končit ppm 24. 4. Čerpala jsi přes 29. 2. Takže to nebude do 25. 4.
@lenoulinkaa taky mi vychází 24.4. já nastupovala 1.10. a md mi končila 13.4.
@lenoulinkaa Joo už mi to taky vychází děkuji 🙂 Děvčeta asi myslela, že 25. Už začíná ta rodičovská a 24. mi končí mateřská 🙂
@ewvw jak zpětně? Teď se přece teprve dělají výplaty za duben. Tak jim dones žádost - Žádám o čerpání řádné dovolené za rok 2019 xy dní (jestli ti nějaká zbyla) a za rok 2020 20 (25) dní ode dne toho a toho (datum den po skončení MD) a následný nástup na rodičovskou dovolenou do (tří let věku).
@zizlikova1987 prosím te a to je za odpracovane dny? Já byla letos v práci jen chvilku a pak rizikove
@lenulacek v podstatě ano. Za odpracované se považuje i Md.
Za neschopenku se nárok krátí. A to o 1/12 za prvních 100 zameškaných dnů, a pak o 1/12 za klaždých dalších 21 dní.
Takže záleží jak ti to vychází datumově.
@zizlikova1987 je prosím možné napsat ti zprávu? 😊
@lenulacek jasně. Piš
Mě vychází 25.4.