Ahoj holky,
prosím dokazete nekdo poradit napr.z vlastni zkusenosti? Na netu jsem nic k tomuto nenasla. Prave pobiram rodicovsky prispevek na 1.dite, ktery mi konci 31.10. Jsem ale tehotna a nejdrive 11.11. muzu nastoupit na materskou dovolenou. Vznikla mi tam tedy 10 mezera. Rijen je pokrytej to je jasny, ale co ten listopad? Nevadi, ze bude 10 dni nekrytych?
Moc dekuji za odpovedi
Pokud první dítě nemělo ani tři roky, sniž si částku rodičovského příspěvku tak, aby ti pokryl i listopad.
@anonymk123 pokud budeš alespoň jeden den v měsíční na MD, máš to kryté. Sama jsem to řešila. Na mateřskou jsem šla 29.9.a žádný dluh na zdravotním mi nikde nevznikl 🙂
Důležitá otázka, jsi na rodičovské dovolené? Do kdy? A i kdyby také do toho října, pokud jde o zdravotní pojištění, buď si protáhni rodičovský příspěvek nebo se nahlásiš jako osoba pečující do o dítě do sedmi let (pak by akorát starší měl mít ve školce max. půldenní docházku).
@eviicka na RD jsem az do unora 2024, takze nevadi kdyz rodicovsky prispevek vyberu drive ze?
@anonymk123 nevadí, u prvního jsem měla rodičák jen na dva roky a dál jsem byla na RD.
@anonymk123 jeste jen dodam, ze 1.dite nemelo 3roky