ahoj holky,měla bych prosím dotaz kolik je čistý příjem s toho milionu do kterého se musíme vlést,aby jsme měli nárok? 😀 nějak se v tom nevyznám a nevím kde to spočítat děkuji,ať si zbytečně nepodávám žádost a pak peníze nevracím,protože min rok jsem měla i vyplacení celého rodičáku takže jsem měla 300 tisíc rodičák a nevím jestli toto se počítá podle státu jako čistý či hrubý příjem.takže by mě zajímalo jakou výplatu by měl mít manžel cca měsíčně aby jsme se do toho hrubého milionu vlezli?když odečteme těch 300 tisíc rodičák,děkuji za rady.
Pro představu: v přepočtu to znamená 83 333 korun měsíčně (rozhodující však není měsíční, ale roční příjem)
@emamaira teď jsem právě četla na netu,že je to roční hrubý příjem milion korun a ne čistý 😲 do čistého milionu se vlezeme,ale do hrubého bohužel ne 😲
@lencaa11 ano,ale já nevím kolik je čistý roční zisk s toho hrubého příjmu milion korun 😲 abych jsem si to spočítala 😲 nemůžu si projet účet,kolik bylo peněz za min rok,když to je v čistém a ne v hrubém 😲 😲 děkuji ♥
Promiň, spletla jsem to🙈 a manžel teda podniká, když mluvíš o zisku? Tak to najdeš v daňovém přiznání, kolik loni vydělal.
Vaš rodičak odečíst od částky kterou píšou a váš manžel by měl mít příjem do 58.000kc cca čistého
@emamaira ne asi jsem se špatně vyjádřila právě 😲 😲 není podnikatel,je na HPP 😲
takže holky,když se podívám na roční výpis v účtu tak když se vlezu do milionu tak můžu žádat?když jsem se dívala na příjem tak máme tam příjem do mega,nechci mít zbytečné problémy se státem právě.
Žádné problémi mít nebudete oni si to stejně ověřují před OSSZ ,finančák ,a úřad tak že i tak bych to podala a uvidíte co vám přijde za dopis ...
@lencaa11 super moc děkuji 🙂 na účtu máme za rok 2021 skoro milion,je pár stovek nám chybí,takže by jsme se vlézt teda mohli?jsem fakt jak nechápavá 😀 anebo na účtu bych měla mít jen za rok 2021 700 tisíc? 😀 když jsem si dnes četla,že to je hrubý výdělek do milionu korun za rok 2021
Tak to je jednoduché, podívej se na jeho výplatní pásku a tam je kolonka hrubá mzda.
@emamaira děkuji,takže jsme u toho co jsem si myslela,do čistého milionu by jsme se vlezli,ale do hrubého milionu ne 😀 takže to raději ani nebudu dávat žádost 😀 děkuji moc ♥
Já bych to podala i tak zas to vyzkoušet než pak třeba o to přijít max vám přijde od úřadu dopis že vám to zamítli
@lencaa11 děkuji to máte pravdu,máme 5 dětí tak proto to tak máme manžel se musí otáčet
Je to v hrubém a zapocitava se do toho rodicovsky prispevek a veskere dalsi prijmy jako treba i bonusy apod., takze to neni jen hruba mesicni mzda krat 12.
https://eurozpravy.cz/domaci/verejna-sprava/ura...
@grelen ale je to strašné,že tato částka v hrubém je i třebas pro 7 či 8 člennou domácnost.o tom jsme se bavily z mamkou,že je to v tomto nefér.počítat příjmy třebas pro 3 člennou domácnost a příjmy pro 7 člennou domácnost.
tak jsem si teda ještě jednou prošla min rok,protože jsem měla v přijatých platbách i peníze,které mi přeposílala mamka a vyšlo mi to přesně na 828451 co mám teda na účtu 😀 kolik je teda tímpádem prosím čistý roční příjem s toho milionu?děkuji
Příjem rodičů: Jak se spočítá milion
Na příspěvek dosáhnou rodiče s ročním příjmem do jednoho milionu korun. Pro představu: v přepočtu to znamená 83 333 korun měsíčně (rozhodující však není měsíční, ale roční příjem). Rozhodující jsou příjmy za loňský kalendářní rok.
Zdroj: https://www.penize.cz/rodicovsky-prispevek/4347...
podle mne jde ale o příjmy celé domácnosti do toho milionu, takže obou rodičů dohromady.
@konidana ano těch 828451tis je příjem nás obou za rok 2021 😀 ale je to v čistém 😲
na mojí výplatnici mám hrubou mzdu jen cca o 10% vyšší než čistou na účet, ale já tam mám všechny možné daňové slevy (2 děti) a stravenkové paušály a příspěvky zaměstnavatele...
@konidana to samé tam má manžel právě 😀 min rok bral daňové bonusy na 4 děti a od října 2021 bral daňové bonusy na 5 dětí a taky ty stravenkové paušály aj.
jestli je zaměstnaný, tak koukněte na výplatnice, tam je hrubá mzda uvedena, plus ty další příjmy jako rodičák apod. je to vypsané v tom odkazu , co jsem dávala.
To se podle me neda takto pausalizovat, pocitat hruby prijem z toho co vam pristalo na ucet, protoze jsi uvadela ze jsi cerpala taky rodicovsky prispevek a ten je rovnou v cistem. Takze je potreba odlisit od toho manzeluv prijem. Vzhledem k tomu ze tam ma slevy na deti apod. tak nejlepsi at se podiva do vyplatnic, nebo zkus nejakou kalkulacku na netu, tam ale musis vsechny ty slevy zadat rucne.
Pokud bys nárok neměla tak by ti nic nedali, takže určitě nic vracet nebudes muset. Žádost podej a uvidíš, když se nemůžeš dopočítat. Minulý týden byl článek, že dokonce těm co nyní dostávají RP, tak automaticky peníze zašlou, mají-li nárok, a ani nemusí podávat žádnou žádost.
Jinak pokud jsi mela 300tis minulý rok ty, tak manžel by musel mít víc jak 700tis, tedy cca víc jak 58tis měsíčně.
Ale je to individuální a oni záměrně uvádí roční příjem, práci lidé dnes mění běžně a každý měsíc můžou mít různé výše výplaty, nebo nějaké přivýdělky.
Každopádně nechápu co je nefér, že se počítají stejně rodiny s různým množstvím členů. To je přece každého volba kolik má děti a potom i jeho povinnost je uživit a nespoléhat na stát.