Zdravím, mám otázku, skončila mě mateřská, teď vybírám dovolenou a pak mám nastoupit na rodičák. Ale ještě mě nedošel papír ze sociálky, abych ho šla vyřídit. Tak se ptám jestli se musím nahlásit na pracák, než to vyřídím? Děkuji za odpověď.
@terinkaaaa Nechápu, na co čekáš - na papír, který tě vyzve, že si ho máš vyřídit? To fakt ne, ten ti žádný nepřijde! RP si máš vyřídit sama. Nehledě na to, že jestli jsi zaměstnaná (což očividně ano), tak tě logicky ani na pracáku nezaregistrují.
No já byla na sociálce a dostala jsem papíry, tam byla příloha a řekli mě, že tu přílohu musím poslat na potvrzeni na sociálku tam kde sídlí firma. Takže ten jsem poslala do Brna na socku a čekám na něj.
@terinkaaaa A kdy jsi to posílala? RP se má vyřizovat cca měsíc před koncem mateřské, aby se to všechno právě stihlo. Nicméně o nic nepřijdeš, RP můžeš začít čerpat později. Na ÚP by tě nezaregistrovali.
@xpila už koncem srpna, do dneška mě žádnej papír nedošel.
@terinkaaaa A to jsi tam za celou dobu ani nezavolala? Tak tam hned zítra zavolej, kde to vázne. Povětšinou to vydávají i sociálky v místě bydliště, pokud tam budou ochotní.
a za další, rodičák hned navazuje na mateřskou dovolenou, to že vybíráš dovolenou na to nemá vliv. žádá se o rodičák měsíc předem, aby ten přestup byl plynulý a co by mělo ze sociálky přijít, já vždy vše vyřídila osobně v jeden den, na nic jsem nečekala, vše potvrdily na místě a s potvrzeným papírem jsem šla hned na úřad práce žádat o rodičovský příspěvěk. za dopoledne vyřízené.
Na jaký papír ze sociálky čekáš? Rodičák si musíš vyřídit sama na ÚP, tam si vyzvedneš žádost a papír na potvrzení o vyměřovacím základu, s tím pak skočíš na sociálku to potvrdit a pak spolu s žádostí odneseš na ÚP, nikam se hlásit nemusíš. Rodičák by měl navazovat na dovolenou.