Na RD půl roku, pak na ni jde muž-co vše a jak zařídit?

mische
18. pro 2015

Ahoj holky,
Kvuli financni situaci mame v planu po moji materske to, ze budu na rodicovske dovolene do roku veku ditete, pote by na ni sel manzel. Coa jak je treba vyridit. Nekdo, kdo to tak resil, jak je to krok po kroku. Kde co nahlasit pro plynuly prechod?
Diky.

j.a.n.i
19. pro 2015

@mische Předně ty v práci nahlásit RD jen do toho roka, ideálně písemně, abys neměla problém s návratem. A pak požádá muž o RD (no, požádá, je to spíš formalita, prostě to hodí na papír a odevzdá) a pak na něj můžete převést rodičák, ale taky nemusíte, to už je na tobě, nezbytnost to není.

mische
autor
19. pro 2015

@j.a.n.i mam to v praci dohodnute, uz ted predem, jen to pak uoresnim. Jde mi i o to, kam zajit. Manzel to nahlasi v praci, jen, co bude potrebovat. Musi se nekde hlasit? Ja bych pobirala rodicovsky prispevek od konce materske do roka veku ditete a pak zbytek manzel.

j.a.n.i
19. pro 2015

@mische Tak v tom případě zajít na UP a převést rodičák z něj na tebe, tenhle jediný formulář jsem v elektronické podobě nikde nenašla.

mische
autor
19. pro 2015

@j.a.n.i proc prevadet z nej na mne. Spis naopak ne? Kdyz to prevedu na nej, musi jeste nekam neco hlasit, nebo se to bere, ze je na rodicovske a tudiz mu stat plati zdravotni a socialni pojisteni?

xpila
19. pro 2015

@mische A proč ho vůbec chceš převádět? Je jedno, kdo ho pobírá, a ušetříte si papírování. On bude na RD a ty budeš dál pobírat RP. Jinak na RD nikdo sociální pojištění neplatí, jen zdravotní.

mische
autor
19. pro 2015

@xpila no ja prave nevim jak na to. Co musi manzel a kam nahlasit, ze bude na RD on?

j.a.n.i
19. pro 2015

@xpila Já bych ho možná raději převedla s ohledem na důchod, vím, že je tam psaná péče o dítě a nikoliv pobírání rodičáku, ale jeden nikdy neví, že.