ahojky chci se zeptat slyšela jsem když se pobírám mateřská tak že by se mělo půl roku pobírat plat od zaměstnavatele a plus k tomu od socialky penize máte stím někdo zkušenosti? protože ted 5.11 jsem nastoupila na mateřskou a minulý měsíc mě přišly peníze od zaměstnavatele i od sociálky.
Ahoj. Materska se pocita z hrube mzdy a pokud se nepletu, tak ted je to 70%. Neposila ti to zamestnavatel, ale "socialka", pod kterou zamestnavatel spada. Je to podobne jako s nemocenskou - myslim, ze 14 dnu plati zamestavatel a pak se to prevadi na socialku. Mozna jsem to napsala spatne, jiste me nekdo doplni🙂 ale rozhodne nepobiras pul roku nic od zamestnavatele🙂 zkratka se to pocita z hrubeho prijmu.
myslím si taky že to je plat za zbytek toho co jsi odpracovala a od sociálky zbytek měsíce..měla jsem to stejně při pořechodu na PN prvních 14 dní od zaměstnavatele zbytek měsíce od sociálky a pak už jen sociálka...:o)) určitě ne oboje najednou..
TAk to se divím, že od sociálky, tak brzy, protože většinou ta první mateřská přijde dost opožděně. Jinak od zaměstnavalatele ti přišla asi poslední výplata ne?