Mohu se prosím zeptat, zda by mi někdo poradil s nástupem na mateřskou? Mám 22m chlapečka, jsem nyní na rodičáku a v dubnu čekáme druhé miminko, kdy a jak se nahlásit na mateřskou? Jde mi o to kdy a jak ukončit rodičák a co je vše potřeba doložit na mateřskou, předpokládám, že pobírat obojí dohromady nelze. Moc děkuji
Prosím nevíte někdo? Skončila ne mateřská za prosinec me zaplatili jen cast a nastupuju na ridicak ale zbylých 14dni v prosinci me proplatí nevíte kolik to tak bude?
Zvolila jsem si na 3roky a doslo me 5000kc
Jj vxpocitali me cadtku 7600kc
A nevíte ta jak dlouho dojdou peníze? Dekuji 🙂
Jsem ve stejne situaci jako zakladatelka diskuze. Nevite nekdo, prosi, jak je to u druhe materske s narokem na dovolenou? Opet se to pocita jako odpracovany cas a po jejim skonceni budu moci pozadat o proplaceni dovolene? Nejak se mi to nezda,ze by to tak bylo,kdyz uz jsem v praci temer dva roky nebyla...Predem moc diky za odpovedi;)
Diky za odpovedi. To potesi🙂
Ahoj, prosím o radu, RD a pobírání RP jsem měla nahlášeno do 2,5 roku dítěte, tedy do 30.9.2015. Nicméně RP jsem si navýšila a poslední zbývající částku čerpám nyní v květnu. Od 1.6.2015 nastupuji opět na MD, tuto skutečnost hlásím zaměstnavateli. Musím nyní něco hlásit na sociálku, nebo tam budu řešit až další RP?
@jitamala Budu předpokládat, že ti trvá smlouva a tedy nárok na další mateřskou máš, pak normálně doručíš do práce žádost o PPM stejně jako u prvního a pak dojdeš na UP nahlásit k jakému datu nastupuješ a na PPM a po vyplacení první PPM tam doručíš papír, kolik ji máš.