Ahoj, otázka zní jasně? Můžu si na rodičáku přivydělávat na dohodu? A kolik si max. můžu vydělat? A musím to hlásit na pracáku? Děkuji
Můžeš ALE....pokud je dítěti starsi 2let a das dite na hlídaní a pracujes a mas rodicak tak to resit nemusís , ale pokud je mladsi 2let a das ho na hlídání musis to nahlásit tam kde si žádala rodicovský příspěvek...vím o čem mluvím 🙂
Chodim od lonskeho dubna o sobotach do prace,manzel ty tri hodinky hlida kluky a smlouvu mam psanou tak,ze je to privydelek pri matersky a oni za me nemusi odvadet soc.a zdrav.nikde jsem nic nehlasila.
Ano,do 2 let dítěte je omezení ohledně školek.Jestli to platí i na chůvy nevím.Jo a do práce dones potvrzení o pobírání rodičáku,ať za tě neplatí odvody
s chůvou byt muze 🙂 jde hlavně o skolky a jesle to by musela nahlásit..omlouvam se za neupresneni 🙂
Děkuji za info, dceru nikam na hlídání nedávám, beru si ji sebou a je jí rok.
Připojím se k dotazu....
Daní se ten přivýdělek?
přivýdělek na dohodu o provedení práce
a řekli mi to i po telefonu na pracáku.
http://www.penize.cz/zamestnani/275179-materska...
@handous ten článek jé z roku 2013 a nikde to tam teda nevidím 😀, na jednu dohodu o provedení práce, můžeš pracovat max. 300 h za rok, pokud si vydelas do 10 tis, neplatis zdravotní a sociální, ale daň platis, pokud máš u zaměstnavatele podepsané prohlášení, uplatnis odpočet na poplatníka a pak může být daň 0, jinak prostě platis🙂
Můžeš bez omezení,hlásit nic nemusíš.Také to mám tak
@handous