Můžu si na rodičáku přivydělávat na dohodu?

handous
15. led 2016

Ahoj, otázka zní jasně? Můžu si na rodičáku přivydělávat na dohodu? A kolik si max. můžu vydělat? A musím to hlásit na pracáku? Děkuji

benjik
15. led 2016

Můžeš bez omezení,hlásit nic nemusíš.Také to mám tak
@handous

liliana89
23. led 2016

Můžeš ALE....pokud je dítěti starsi 2let a das dite na hlídaní a pracujes a mas rodicak tak to resit nemusís , ale pokud je mladsi 2let a das ho na hlídání musis to nahlásit tam kde si žádala rodicovský příspěvek...vím o čem mluvím 🙂

andysebesta
23. led 2016

Chodim od lonskeho dubna o sobotach do prace,manzel ty tri hodinky hlida kluky a smlouvu mam psanou tak,ze je to privydelek pri matersky a oni za me nemusi odvadet soc.a zdrav.nikde jsem nic nehlasila.

benjik
23. led 2016

Ano,do 2 let dítěte je omezení ohledně školek.Jestli to platí i na chůvy nevím.Jo a do práce dones potvrzení o pobírání rodičáku,ať za tě neplatí odvody

j.a.n.i
23. led 2016

@liliana89 Ještě by to chtělo specifikovat to hlídání... třeba s chůvou klidně být může.

liliana89
23. led 2016

s chůvou byt muze 🙂 jde hlavně o skolky a jesle to by musela nahlásit..omlouvam se za neupresneni 🙂

handous
autor
24. led 2016

Děkuji za info, dceru nikam na hlídání nedávám, beru si ji sebou a je jí rok.

maki83
7. bře 2016

Připojím se k dotazu....
Daní se ten přivýdělek?

j.a.n.i
7. bře 2016

@maki83 Ano, daní se jako každý jiný.

maki83
7. bře 2016

@j.a.n.i díky 🙂

handous
autor
7. bře 2016

@maki83 Pokud vydělaná částka nepřesáhne 10000,- danit se nic nemusí.

domca89
7. bře 2016

@liliana89 A pokud já pracuju jen v noci a o dítě se stará druhý rodič a když je přítel v práci, jsem já už doma a starám se o malého sama, ačkoliv mu není 24m. I tak to musím hlásit?

xpila
7. bře 2016

@handous Není to pravda, daní se vždycky!

xpila
7. bře 2016

@domca89 Nic nehlásíš. Týká se to jen školek.

handous
autor
7. bře 2016

@xpila Ty pracuješ na finančáku?

dolda
7. bře 2016

@xpila ještě, že tu jsi někdy ty matky rádi úplná z prominutím h...., sakra když něčemu nerozumím, tak mlcím a neradim blbosti🙂
@handous na to jsi přišla kde?

xpila
7. bře 2016

@handous K tomu, abych tohle věděla, opravdu nepotřebuju pracovat na finančáku. Tohle jsou základní znalosti.

handous
autor
7. bře 2016

@dolda

přivýdělek na dohodu o provedení práce

a řekli mi to i po telefonu na pracáku.
http://www.penize.cz/zamestnani/275179-materska...

j.a.n.i
7. bře 2016

@handous A můžeš nám ukázat, kde v tom článku je napsané, že by se to nedanilo? Neb já tam čtu přesný opak 😀

xpila
7. bře 2016

@handous Jo a kde přesně máš napsáno, že se nedaní? Možná by bylo lepší nejdřív se naučit pořádně číst.

dolda
7. bře 2016

@handous ten článek jé z roku 2013 a nikde to tam teda nevidím 😀, na jednu dohodu o provedení práce, můžeš pracovat max. 300 h za rok, pokud si vydelas do 10 tis, neplatis zdravotní a sociální, ale daň platis, pokud máš u zaměstnavatele podepsané prohlášení, uplatnis odpočet na poplatníka a pak může být daň 0, jinak prostě platis🙂

xpila
7. bře 2016

@dolda Ono se to neměnilo, takže i dneska by byl stejný 😉 Prostě dań se strhává vždycky.

dolda
7. bře 2016

@xpila jo já vím, zapomněla jsem oddělit větu. Pracuji na mateřské, jak pro svého zaměstnavatele, tak i pro jiného, navíc jsem dělala mzdovou, tak kolikrát tecu z těch rad🙂

xpila
7. bře 2016

@dolda Já se s tím tady bohužel setkávám dnes a denně. Prostě když nevím, tak neradím. 😝

dolda
7. bře 2016

@xpila jo 🙂, já to právě nechápu, když o tom vím prd, tak radši mlcím, viz. to hlídání nahoře, daň, pak jsou z toho akorát zmatky 🙂

77moona
7. bře 2016

@handous Pokud se s výdělkem nevejdeš do 68.000 Kč za rok, manžel si Tě nemůže odečíst jako vyživovanou osobu, což je 25.000 Kč ročně z daní....