V listopadu mi skončí pobírání rodičovského příspěvku. Mám ho na dva roky, rodičovskou dovolenou mám na tři roky. Koncem prosince nastoupím na mateřskou. Musím někde něco hlásit? Nebo jen zaměstnavatel nahlásí novou mateřskou a je hotovo? Díky.
Myslím, že by ses na tu přechodnou dobu měla nahlásit na pojišťovně jako osoba pečující o dítě do 7 (?) let, aby ti stát uhradil pojištění. Jinak jen zaměstnavateli nahlásit další mateřskou, nic jiného třeba není.
kamarádce to taky takhle přesně nevyšlo navázat a v tom mezidobí si nechala napsat neschopenku, aby byla krytá co se týče zdravotního a sociálního a nebyla úplně bez koruny.
Na pojišťovnu se hlásit nemusí, neschopenku rovněž nepotřebuje - není důvod, i když nebere RP, tak v práci má přece hlášenou RD. Tudíž správně viz @xpila. Já to měla stejně a jen jsem v práci včas oznámila další těhotenství a dodala papír na mateřskou, nic jiného opravdu není v takovém případě potřeba.
Nikde nic hlásit nemusíš. Jen teda zaměstnavateli by to bylo vhodné ohlásit dřív, aby měl za tebe náhradu apod.