Ahojte,mam termin 20.6 a este som nesnastupila na matersku,lebo si riesim financne zalezitosti a potrebujem byt zamestnana.Do terminu to stihnem ale co ak sa babo narodi skor?mozem ist na matersku aj par dni po porode?,ale mi potom narok zanikne?stretol sa s tym niekto?
Odejdi v terminu na dohodu a se zaměstnavatelem podepis Dohodu o provedení prace a muzes dal pokracovat v praci.
Pokud neodejde 6 týdnů před předpokládaným termínem porodu, mateřská se ti o ti to dobu krátí. Po porodu se na ni ale nastupuje automaticky. Pokud bys chtěla dále pracovat, přijde mi opravdu lepší normálně na mateřskou nastoupit a se zaměstnavatelem to řešit dohodou. Jen pozor, po dobu mateřské by neměla být dohoda na stejnou práci, kterou vykonavas normalne
To mas naprostou pravdu, luj89, musi se tam napsat jina cinnost. Mela jsem to tak, ale zalezi samozřejmě na zamestnavateli, jestli do toho pujde.
Kedze pracujem vo svojej vlastnej firme a tym by nebol problem ale riesim si uver a preto potrebujem byt zamestnana na tpp dokym to nedoriesim,takze s dohodou by som uz asi nic nevybavila .
@zuzana8911 tzn. že podnikáš? Nebo jsi zaměstnankyně?
Podnikam,a som zamestnana vo svojej firme.
@zuzana8911 ahoj, pokud nejdes 6 a vice tydnu pred terminem, tak je materska 22 tydnu od porodu. Myslim ale, ze si financne moc nepomuzes. Materska je 70 % z hrubeho platu, coz je skoro jako cista mzda.