Mezera mezi RP a PPM, mám nárok na PPM jako u 1. dítěte?

misha83
19. črc 2016

Maminky prosim o zkusenost s peněžitou podporou v mateřství  (PPM), rodičovského příspěvku  (RP) a rodičovské dovolene (RD).

V srpnu 2016 dostanu vyplacenou posledníposlední dávku RP, přičemž RD mám stanovenou až do tří let věku dítěte, tedy do 29.11.2016. Na MD s dalším dítětem bych měla nastoupit cca 23.9.2016. Vznikne mi tedy mezera mezi RP a PPM, nikoliv mezi RD a MD.

Dotaz zni, budu mit narok na PPM tak, jako u prvniho ditete? A ve stejne vysi? 

Musím na zdravotnÍ pojišťovně ci ČSSZ podat nějaké oznamovaci formuláře v souvislosti s touto mezerou?

Děkuji předem za odpověď.

pampeliska1
19. črc 2016

@misha83 podle mých informací nemusíš nikde hlásit nic. Rod.dovolená u zaměstnavatele ti trvá, takže z toho důvodu to není nutné dál řešit.
Pokud máš smlouvu na dobu neurčitou, tak PPM bude ve stejné výši jako byla u prvního dítěte.

misha83
autor
19. črc 2016

@pampeliska1 moc dekuji.

hanulii
20. črc 2016

@pampeliska1 Pampelisko, muzu se zeptat, PPM by byla stejna i v pripade, ze by mezi nastupem do prace a druhou materskou bylo mene nez 1 rok? Tj. že bych pracovala pouze třeba 8 měsíců do nástupu na druhou mateřskou. Děkuju.

j.a.n.i
20. črc 2016

@hanulii Pokud by to bylo za trvání toho samého pracovního poměru a nastupovala bys do 4 let věku předchozího dítka, tak ano.

hanulii
21. črc 2016

@j.a.n.i Dekuju moc!