Materska dovolena/rodicovsky prispevek. Mam dotaz pro znalejsi maminky 🙂 2017 porod,materska, nasledne od roku 2018 jsem na RD se synem., predtim jsem pracovala, ale smlouva byla na dobu urcitou a skoncila v prubehu RD jiz v roce 2018 Aktualne jsem znovu tehotna, rodit mam zacatkem rijna. Zjistovala jsem si na uradech, jak postupovat. Dle meho nazoru narok na materskou nemam, nevejdu se do ochranne lhuty a jsem defacto nezamestnana(po celou dobu na RD),rodicovsky prispevek jsem si nastavila do konce zari, tak aby posledni davka prisla v rijnu a po porodu sup na pracak s rodnym listem zadat o novy Rodicovsky prispevek. Na pracaku jsem to konzultovala predem, bylo mi ale receno, ze to musi posoudit Socialka, cssz a pokud teda aktualne nemam zamestnavatele, mam si zadost o materskou poslat sama rovnou k nim, s tim, ze pokud se prokaze, ze narok nemam, odeslou mi zamitaci vyjadreni a s tim a rodnym listem pak teprve muzu na pracak zadat o rodicak. Tak jsem ucinila, zadost na urade prijali jiz 19.8.,nastup na MD vychazel na 23.8. Doted mi neprislo vyjadreni a co hur, ani rodicovska za mesic srpen. Vyplaci mi to 4.-6.den vzdy, ted je 10.a ja porad cekam... je mozne, ze nejaka aktivni urednice mi na zaklade zadosti o materskou pozastavila rodicovsky prispevek? Na urad se mi zatim nepovedlo dovolat, ani nevim kam presne se obratit a navic mi asi stejne reknou, ze je brzo, ze vyplatnich terminu je vic. Jen me zajima, zda nekdo neresil podobnou situaci?
Obavam se, že na základě žádosti o mateřskou ti opravdu zastavili čerpání RP. Zavolala bych na CSSZ, abys zjistila výsledek žádosti a ověřila si, jestli ti ho zaslali písemně a s tím pak na pracák, ať ti pokračuje RP.