Zdravim chtěla bych se jen zeptat máme s manželem momentálně 8m holčičku. A manžel by chtěl někdy příští rok nejdyl za dva roky ještě,,zadelat " na sourozence. Jenže mě jde o to budu mít nárok na mateřskou když budu momentálně s malou doma? Jako mám normálně pracovní smlouvu ale zaměstnavatel mi sám řekl že s malým dítětem tak nemůžu pracovat ohledně směn. Tak mi navrhl abych mu dala výpověď že je to takhle zbytečný aby mě dal u nich vedl. Jenže to se mi samozřejmě nechce. Tak mi jde o to kdybychom se nakonec rozhodli pro druhé mimi a já jsem měla stále smlouvu u něj tak jestli bych teda měla vůbec nárok na mateřskou když bych ale vlastně do práce přitom nechodila a byla doma na rodičáku. Díky moc za info
Já právě že ani nechci na nic takovýho vůbec přistupovat. Protože vím že mi musí to místo že zákona držet a to jak mi sám řekl že tam když mám malou pracovat nemůžu tak to mě na jednu stranu nezajímá. Ale právě že mi jde o to ze mi to vlastně pořád vnucuje a i s tím že je to prý ve finále jedno jestli mám u nich smlouvu nebo ne. Ze prý stejně bych tu mateřskou nedostala jelikož do práce vlastně nechodím. Ale to se mi právě že moc nezdá
@jana31990 jasneze mate narok na materskou. Na druhe a kazde dalsi ditko, pokud budete navazovat. Jen bych si dala pozor, aby jste opravdu stihla navazat. Vas zamestnavatel Vam to asi prodlouzit na 4letou variantu chtit nebude. A pro dalsi materske je zasadni, zda-li mate smlouvu nebo ne. Misto vam drzet nejake musi, ale nemusi vas znovu chtit do prace, proto bych si pockala na vypoved s odstupnym po skonceni RD u druheho ditka. 🙂
Ok děkuji moc za info jako je to ještě hodně dopředu. Ale mě hlavně jak jsem psala dostal s tím že mě takhle musí vést zbytečně v evidenci. Jako by to pro něj byla asi velká práce. Ale ještě jednou děkuji
@jana31990 Přečti si ten odkaz. Cokoliv jiného z jeho strany je nesmysl a ty to můžeš řešit s jeho nadřízeným, a pokud je to majitel firmy, tak s inspektorátem práce.
Právě že to je majitel firmy. A ještě k tomu aby toho nebylo málo tak i majitel bytu který máme v nájmu. Takže si bohužel moc vyskakovat nemůžu ☹
@jana31990 https://m.penize.cz/rodicovstvi/334591-materska...
Tvuj zamestnavatel si to chce sakra zjednodusit.