Mateřská /rodičovská a návrat do práce. Poradíte, prosím?

katy48
2. únor 2021

Ahoj všichni,
měla bych na Vás velkou prosbu. Třeba jste se s tím některá setkala.
První by mě zajímala mateřská /rodičovská dovolená. Švagrová zjistila, že je těhotná. Na tom by nic nebylo, ale zaměstnaná je od září, takže 3 měsíční zkušební dobu má. Smlouvu má na dobu určitou na rok. Předtím nedělala. Byla OSVČ, ale nedělala to jen si platila zálohy nevím jestli jen sociální nebo i zdravotní. Moje otázka zní bude mít nárok na mateřskou? Nebo bude muset nastoupit rovnou na rodičovskou?
A druhá věc já jsem před nástupem na mateřskou dovolenou pracovala jako pečovatelka v Domově pro seniory takže mě museli přeřadit z nepretrziteho provozu jen na ranní. Ted kdyz jsem se, ale vrátila zpět dostala jsem nový platový výměr bez osobního hodnoceni. Když jsem se zeptala tak mi bylo řečeno, že jsem byla dlouho pryč a že to záleží na nové vedoucí. Tak jen otázka můžou si toto dovolit? Vím, že je to pohyblivá složka, ale i tam mě to štve

jitka_cv
2. únor 2021

Osobní ohodnocení je nenárokové, navíc když jsi v práci nebyla tak tě nemají podle čeho ohodnotit.

j.a.n.i
2. únor 2021

@katy48 No, pokud v práci neskončí, tak nárok na PPM mít bude.

katy48
autor
2. únor 2021

@j.a.n.i byla by blbá kdyby skončila. Takže i když bude marodit tak bude mít nárok na PPM? Ať žijí všichni kdo nemakají 😂