Ahoj holky,dnes mi bylo řečeno že konec podpůrčí doby mateřské je k 12.1.2021, znamená to že mi bude ještě vyplácených těch 12dní nebo už mi neprijde vůbec nic????? Páč nemám ještě zažádáno o rodičák a bojím se že sto nestihou a nebudu mít na nájem😳😞prosím jak se čeká dlouho a jak to tedy teď je. Dekuju
A jsi pořád zaměstnaná? Pokud ano, nezapomeň zažádat o řádnou dovolenou u zaměstnavatele, na kterou máš nárok po skončení mateřské (před nástupem na rodičovskou dovolenou), pokud si všechno nevybrala v roce 2020, tak ti tam něco naběhlo a budeš mít peníze za tu dovču ještě.
@adela1399 Přecházela jsem z neschopenky na mateřskou 27. v měsíci a normálně mi poslali mateřskou za ty 3 dny. Takže bych řekla, že o peníze nepřijdeš...No situaci, kdy je na tom závislý nájem ti nezávidím.
@majena39 jj to je věcná odpověď na otázku. 🤦
@adela1399 jj dostaneš ještě za těch 12 dní. A utíkej na úřad si zažádat o rodičák, jsou docela Rychlý
Děkuji všem za odpověď🙂
Zítra si tam hned zajdi. Je to na půl hodinky a myslím, že to zvládnete. Přijde ti za mateřskou ale už pouze cca 6 tisíc. Mne končila 11.10. A rodičák ti přijde zbytek, jak ti ho vypočítají.
@jakreb to se u nás nesmí a kdyby ji to bylo vyplacené, musela by to vracet. Proto je lepší, aby se to vše řešilo předem a včas, aby si UP, který dává RP, stáhl data z Ossz, aby na sebe dávky navazovaly, co se týče data i sumy, aby právě nedošlo ke špatnému vyplacení a pak se to nevymahalo zpet.
Jo, těch 12 dní krát denní vyměřovací základ ještě určitě dostaneš 😉