Ahoj maminky, snad je tady někdo, kdo by mi poradil. Mám doma 8. měsíční holčičku a s partnerem chceme určitě druhé dítě, rozhodli jsme se, že budou hned po sobě ( cca 2 roky), ale zajímalo by mě, když z rodičovské nastoupim znova na mateřskou, nevíte, z čeho se mateřská bude počítat, jestli dostanu stejnou částku , co pri dceři nebo to tak není?? A na jak nejkratší dobu si mohu zkrátit rodicak???Moc děkuji všem za pomoc🙂
Mateřskou budeš mít stejnou jakou jsi měla teď, ohledně rodičáku si to spočítej ať stihneš vše vyčerpat, můžeš si nastavit maximální částku podle toho jaký jsi měla plat a mateřskou. Na sociálce, kde sis ho vyřizovala ti to řeknou.
Dobrý den, snad nebude vadit autorce příspěvku, když se přidám se svým dotazem. S první dcerkou jsem měla rodičák na tři roky, po skončení jsem nastoupila na nemocenskou. Budu mít nárok na mateřskou s druhým dítětem, když na ní nastoupím měsíc po dceřiných čtvrtých narozeninách? Děkuji za info
@andela01 dobry den, moje ucetni rikala, ze narok na materskou mate do 4 let ditete. Zeptala bych se ucetni v praci.
@jesterka13 a nevíte, jestli do těch jejich 4 let musím porodit nebo nastoupit na mateřskou? Jak budu mít cestu do práce, určitě se na to poptám, díky
@andela01 hele tak to opravdu netusim.ale logicke mi prijde, ze to bude, ze musite nastoupit na materskou.rodit muzete pozdeji.ale to jen hadam.
@jesterka13 moc děkuji, zkusím se poptat přímo v práci
http://www.cssz.cz/templates/nejcastejsi-dotazy...