Maminky, je zde některá, která se vyzná a mohla by mi odpovědět co se týká mateřské? V září mi skončil rodičák s první dcerou a šla jsem na HPP do práce. Zjistila jsem, že jsem těhotná a chodila do práce. Teď koncem měsíce mám nastoupit na druhou mateřskou a ptala se účetní, zda mám nárok na mateřskou a že ano a výpočet je z hrubé mzdy, tak mi spočetla dávku. Co mne ale tíží, že jsem četla, že pokud nemám 270 dní odpracováno, tak nemám nárok. Ještě dodám, že smlouva trvá až do srpna.
@bajinka221188 A kdy ti skončila ta předchozí smlouva?
@j.a.n.i bylo to 10/2017
@bajinka221188 No pokud nemas tech 270, tak je to blby. Ja to mam podobne. Ja ty podminky znala, ale ditko nemohlo jit do skolky a s pocetim to nebylo tez nejake jakoze planovatelne, ze bych se treba zamestnala a pak otehotnela a podobne. Jinak na materskou muze jit jeste otec ( a pracovat pak na jiny typ prac pomeru), nebo aspon si z jeho prijmu nechte nastavit rodicak, abys nemela hranici 10tisic ( ldybyste chteli vycerpat drive napr kvuli dalsimu diteti).
@bajinka221188 bohužel 270 odpracovaných dní musí byt v posledních 2 letech což ti nevyjde 😓
@bajinka221188 Tak to narok na PPM nemas.
@bajinka221188 ještě dodám, že v průběhu první rodičovské skončila smlouva a od září jedu na novou smlouvu, která je na určitou do srpna 2020. První dítě bude mít 4 roky až po narození druhého dítěte.