Dobrý den ..chtěla bych se zeptat ...vůbec tomu nerozumím a ani když se mrknu na net..tak nic moc🙈Mam nárok na mateřskou i když jsem 4 roky pracovala na krátký úvazek? mám hrubou mzdu 12600kc..pritel má plný úvazek 14500kc....od začátku a jsem skoro od začátku tehotenctvi na neschopence ...děkuji B.
Pokud máš nárok na nemocenskou, mela bys mít i na mateřskou
@maxulekapcule dekuji..zdravotní i sociální mi platí zaměstnavatel...smlouvu mám na dobu neurčitou
@barborat13 tak by to mělo být v pohodě ;) akorát to nebude závratná částka
@maxulekapcule presne, ono to zni skvele budeme vam na pasku davat jen minimalni mzdu a vy usetrite na zdravotce, socialce a hlavne danich - to je prece parada. Jenze pak se kouka na tu almuznu, kterou stat vrati v podobe nemocensky a matersky
@kmarie81 tak pise, ze mela krátký úvazek, tak by to zas tak málo nebylo.
@maxulekapcule přesně tak to nebylo vůbec páska a pak něco bokem pracuji v obchodě s oblečením Bershka...Zara atd...jen krátký úvazek ..
Pokud jsi odváděla sociální a v době odchodu na mateřskou budeš “pod pracovní smlouvou” nebo v ochranné lhůtě, tak nárok bude. Nicméně to bude bída. A nedá mi to, ale chlap dělá za 14 500 za plný úvazek, vždyť to není ani minimálka. To vážně žijete za cca 20 netto? Omlouvám se, ale nechápu.
@bassetlady +prémie má stranou😉...jjj jsem.normalme pod smlouvou pak se do prace vrátím
@maxulekapcule no ja sem hlavne narazela na pritelovu mzdu
@kmarie81 No a ja tady nechci řešit jeho mzdu ...to je tak nak jeho věc...kolik bere ...jen jestli mám nárok na mateřskou když jsem částečný uvazek
@barborat13 jak psali holky vys, socialni pojisteni si platila dost dlouho, a v dobe nastupu na materskou budes zamestnana takze bys mel materskou dostat
@kmarie81 dekuji
@barborat13 nechceš řešit jeho mzdu, ale uvědom si, že kdybyste šli od sebe, tak se alimenty budou počítat z jeho papírového platu. To jen tak pod čarou.
@bassetlady miminko tady ještě ani není ...a ja mam řešit plat partnera není nám 20 už ani 30 abysme se pak dohadovali o penězích pro dítě...ja se tady ptala na mateřskou ne alimenty
@barborat13 v pořádku, přeji vám, aby to tak opravdu případně bylo.
Já myslím, ze jo, soc. Jsi odváděla.