Mateřská. Jak to bude, když bude zaměstnavatel končit?

1. říj 2021

Ahoj holky, jsem tehotna na začátku, tak ze materska nejdrive v dubnu. Ale zamestnavatel nam dnes oznamil, ze bude k poslednimu prosinci koncit. Jak to je tedy? Mam narok na materskou kdyz od ledna budu vlastne asi na pracaku? Dekuju za radu

sanyy22
1. říj 2021
autor
1. říj 2021

@sanyy22 díky, zaměstnavatel jde do důchodu a bude mimo ČR prý. Tak ze vubec nevim jak budu vybehavat papiry atd. Kdyz uz nebude vlastne kdy. :(
Ja mam smlouvu na neurcito. Jsem tady uz 3 rok. A chtela jsem pracovat az do konce a prd.
Jeste jednou dekuji.
Tak ze se do toho vlezu snad.

alilali
1. říj 2021

Máš narok na odstupné, ale to asi víš. Jinak budeš mít i nárok na mateřskou, ale kam se odevzdává, když firma konci netuším.

autor
1. říj 2021

@alilali jj ano vim, prave nevim jak se to resi, kdyz uz vlastně uctarna, zamestnavatel nefunguje.
Dekuju🌻

lachtanice86
1. říj 2021

Všechny doklady jako mzdy, vyplatnice, eldp musi zaměstnavatel skladovat tuším 30let. Prostě musí

j.a.n.i
1. říj 2021

No, když vis, ze končí, tak si proste všechny papiry nechas pripravit uz v tom prosinci.

autor
1. říj 2021

Dekuji Vam, mela jsem strach, ze mam smulu s materskou. Tak jste me uklidnili. Mate zkušenost, ze nekde zamestnavaji i těhotné? Dokud by to slo, chtela bych pracovat. Ja mela jednu praci 8 let, nyni treti rok tuto. Ani jsem nikdy nemela jeste nemocenskou. Tak se omlouvam, ze se tak ptam.

j.a.n.i
1. říj 2021

No, občas nekde jo, ale bacha aby sis zbytečně nepohorsila, mazetska se pocita z posledniho zamestnani.