Ahoj holky, jsem tehotna na začátku, tak ze materska nejdrive v dubnu. Ale zamestnavatel nam dnes oznamil, ze bude k poslednimu prosinci koncit. Jak to je tedy? Mam narok na materskou kdyz od ledna budu vlastne asi na pracaku? Dekuju za radu
@sanyy22 díky, zaměstnavatel jde do důchodu a bude mimo ČR prý. Tak ze vubec nevim jak budu vybehavat papiry atd. Kdyz uz nebude vlastne kdy. :(
Ja mam smlouvu na neurcito. Jsem tady uz 3 rok. A chtela jsem pracovat az do konce a prd.
Jeste jednou dekuji.
Tak ze se do toho vlezu snad.
Máš narok na odstupné, ale to asi víš. Jinak budeš mít i nárok na mateřskou, ale kam se odevzdává, když firma konci netuším.
@alilali jj ano vim, prave nevim jak se to resi, kdyz uz vlastně uctarna, zamestnavatel nefunguje.
Dekuju🌻
Všechny doklady jako mzdy, vyplatnice, eldp musi zaměstnavatel skladovat tuším 30let. Prostě musí
No, když vis, ze končí, tak si proste všechny papiry nechas pripravit uz v tom prosinci.
Dekuji Vam, mela jsem strach, ze mam smulu s materskou. Tak jste me uklidnili. Mate zkušenost, ze nekde zamestnavaji i těhotné? Dokud by to slo, chtela bych pracovat. Ja mela jednu praci 8 let, nyni treti rok tuto. Ani jsem nikdy nemela jeste nemocenskou. Tak se omlouvam, ze se tak ptam.
No, občas nekde jo, ale bacha aby sis zbytečně nepohorsila, mazetska se pocita z posledniho zamestnani.