Mateřská dovolená přes tatínka, máte zkušenost?

terezka87
2. led 2015

Ahoj holky, jsem registrovaná na úřadu práce, tudíž nemám nárok na mateřskou dovolenou. Slyšela jsem ale že to jde uplatnit na otce dítěte. Máte s tím některá zkušenost, nebo nevíte jak to funguje ???

kacenka1111
2. led 2015

Taky me to zajima, jak kdy a co presne, všude to je pro zamestnance, ale co když je manzel OSVC? Taky jsem byla na UP a ted mam na 4r a chtěla bych to prepsat ted na manžela u druhého a nevim, co se mu bude pocitat a co ne ( plat ) a jak je to se zdrav a soc a jestli to musí mit zaplacene to nemocenske jen když pripada v úvahu materska a ne rovnou rodicak atd...

lucifereeek
2. led 2015

pokud vím, tak jde uplatnit rodičovská dovolená ale mateřská pochybuju.

j.a.n.i
3. led 2015

@kacenka1111 Aby si mohla volit délku přes partnera OSVČ, tak musí mít placeno minimálně 270 dní nemocenské a musí ho mít placeno k datu porodu.

veroniquecz
3. led 2015

Jak píše @lucifereeek toto lze jen s rodičovským příspěvkem, ne s mateřskou.

kacenka1111
5. led 2015

@j.a.n.i Takze budu mit proste 4 roky jako doted. Nemocenske je to co se plati navíc, ze....Ne klasicke zdravotni a socialni ( ? ). Dekuji🙂

novynka
5. led 2015

přes manžela to jde až u rodičovského příspěvku, pokud jste na ÚP, tak na mateřskou nárok nemáte a začnete pobírat rovnou RP, u kterého si můžete navolit výši i dobu pobírání, manžel může být OSVČ, ale tak jak píše j.a.n.i

j.a.n.i
5. led 2015

@kacenka1111 Ano, nemocenské se platí navíc a pokud si ho neplatí, tak budeš mít zase na 4 roky, jako doteď.

kacenka1111
5. led 2015

@j.a.n.i Dekuji🙂

jitavrtule
5. led 2015

@novynka přes manžela to jde I u mateřské (PPM) . akorát musí manžel splňovat podmínky (270dní účasti na nemocenském pojištění plus zaměstnaný nebo v ochranné lhůtě) a v době čerpání mateřské nesmí samozřejmě na daný pracovní poměr, na který mu mateřská běží, pracovat . Navíc je to ještě komplikovanější v tom, že otec může mateřskou začít čerpat až po uplynutí šestinedělí a musí s matkou sepsat písemnou dohodu o převzetí do péče či jak se ten oficiální cár papíru jmenuje.
Nicméně možné to je - např. pokud by matka neměla nárok na mateřskou a otec byl zaměstnaný a zároveň si přivydělával jako OSVČ, pak by mohl na zaměstnanecký poměr čerpat mateřskou a na ŽL dál vydělávat. Matka by v té době musela být buď hlášená na ÚP nebo zaměstnaná.
Příznám se, že z hlavy nevím, zda je přivýdělek po dobu mateřské nějak omezený, u rodičáku není.

klaarka
5. led 2015

@jitavrtule Ano, jde to. My toho vloni využili. 6 týdnů po narození našeho chlapečka nastoupil manžel na mateřskou, a já šla na pracák. Po skončení mateřské jsme se vystřídali - on se vrátil do práce a já nastoupila na rodičovskou. A i díky tomu si mohu zvolit délku rodičáku. Jinak Ti rovnou přifaří 4 roky.

jitavrtule
5. led 2015

@novynka @terezka87 @kacenka1111
víc info o čerpání PPM (peněžitý příspěvek v mateřství) skrz otce tady:
http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davk...

víc info ohledně podmínek čerpání PPM tady:
http://www.cssz.cz/cz/nemocenske-pojisteni/davk...

j.a.n.i
5. led 2015

@jitavrtule Přivýdělek nijak omezený není, pouze to nesmí být na ten poměr, ze kterého je čerpaná PPM.

j.a.n.i
5. led 2015

@klaarka Pro volbu rodičáku nemusí muž na mateřskou vůbec jít, stačí když matka při žádosti doloží, že splňuje podmínky pro nárok na ní.