Mateřská dovolená. Máte zkušenost o zažádání na otce?

makra1988
2. led 2020

Holky prosím, máte některá zkušenost o zazadni mateřské dovolené na konto otce???
Na mateřské bych byla já, ale aby se to vypovitalo s platu otce???? Na mateřskou, teď druhou, nárok mám, ale bude zas malá a napadla mne i tato varianta, jelikož jsem už u prvního dítěte o ní slyšela a teď mám na to čas zjišťovat.

Dekuji

bassetlady
2. led 2020

@makra1988 základ je, že zaměstnavatel umožní otci pracovat na jinou smlouvu. To je většinou kámen úrazu.

drep
2. led 2020

Možné to je, otec nastoupí po šestinedělí, nicméně nesmí pracovat na tu smlouvu, ze které plyne mateřská. Čili buď bude doma za ppm anebo musí mít jinou smlouvu s jinou náplní práce anebo můžeš jít do práce ty.

makra1988
autor
2. led 2020

Kdybych vydělávala víc jak muž, neváhala bych jít do práce😁to by mi nevadilo. Jen mne určitě některé pochopíte, vlastní bydlení, hypotéka a závazky. Nežijeme si špatně, tu mateřskou a následný rodicak taky zvládneme, když jsme už na ty děti tak dlouho šetřili. Jen mne to tak napadlo, jaké jsou úskalí, kdyby se to řešilo

bassetlady
2. led 2020

@makra1988 já to chápu, já jsem si to zjišťovala, protože nebylo jistý jestli budu mít nárok na MD. Takže pokud je zaměstnavatel svolný, tak to není špatný řešení.

makra1988
autor
2. led 2020

@bassetlady zkusíme tedy pozjistovat možnosti u něj v práci 👍ale kdyby to mělo dělat nějakou zlou krev, tak neee. Myslela jsem si, že to bude třeba jednodušší.... Teď mi zbývající rodičovskou také vypočítávali z jeho příjmu a to byla jen banalita ale aspoň si vše vybereme než bude nástup na další mateřskou.

leniczka23
2. led 2020

@makra1988 no musel by na te materske byt chlap..pokud ne, jak je psano, musel by dostat uplne jinou smlouvu v zamestnani a malo ktery zamestnavatel je ochote takhle stat ojebavat.