Zeny vysvetlite mi ako to je,lebo.ja som z toho jelen. Ak zena poberala matersku a potom si rozpocitala vysku rodicovskeho prispevku povedzme na tri roky,mala by prispevok poberat az do 3 a pol roku dietata? Kedze prvych sest mesiacov poberala matersku a az potom.rodicovsky rozpocitany na tie tri roky. Cize ked moje dieta ma v dubnu 2022 tri roky a mala som matersku 6 mesiacov a az potom rp rozpocitany na tri roky,mala by som rp poberat do rijna 2022?? Ako to je prosim?
@pampeliska1313 dakujem za odpoved a je to teda na 100 % tak ako pisete? To znamena,ze ak dieta v dubnu 2022 oslavi 3 roky a do skolky nastupuje az v zari 2022,a rp mi bude vyplacany cca do zari nemusim nic riesit?
@mesiacik1989 to záleží na tom, jestli jste si to (nebo úřednice, jestli vám pomáhala) rozpocitala na tři roky nebo do třech let dítěte... Zjistíte snadno, prostě hoďte do kalkulačky částku, kterou měsíčně pobirate a uvidíte, na jak je to dlouho s ohledem na to, že celková částka je 300 tisíc. Každopádně pozor na to, jestli jste měla PPM, tak jste pravděpodobně někde zanestnana (jestli teda nebyla smlouva na dobu určitou a nevypršela v průběhu) a v tu chvíli jste povinná den po třetích narozeninách dítěte nastoupit zpět do práce. Pokud ne, tak můžete požádat zaměstnavatele o neplacené volno (žádosti ale.nemusi vyhovět) nebo dát výpověď...
@misak48 dakujem za odpoved,podla toho vypoctu mi to vychadza na 36 meaiacov. Zamestnana som bola,ale pocas rodicovskej som ukoncila pp so zamestnavatelom dohodou (bola som zamestnana u manzela a manzel musel predat firmu) .
Půl roku cca pobirate mateřskou a následně si rozpocitate rodičovský příspěvek, třeba na ty tři roky - takze dítěti bude tak tři a půl až vyčerpate rodicak.