Manžel dobere zbylou rodičovskou. Chápu to správně?

ewusssa
6. led 2020

Ahoj v cervnu mam TP druheho miminka a mam narok na materskou (8-6 tydnu pred TP) a momentalne pobiram rodicak na dceru 2,5 roku....rodicovsky prispevek nevyberu vsechen tak mi pani na urade rekla ze to jde udelat prez manzela, dala mi papir ktery odevzda sve ucetni (pokud pracoval tedy rok pred narozenim ditete) a nasledne jeste musi na OSSZ....setkali jste se stimto nekdo? Chapu to tak ze manzel jakoby dobere tu zbyvajici castku rodicovskeho co ja uz nevyberu?

brixavonpavli
6. led 2020

Podle mě má Váš muž větší platovy výměr na den a tak můžete vyčerpat větší částku na nej než kdyby jste čerpala vy. Takže co stihneme do nástupu na mateřskou je Vaše.... my taky takhle přijdem o 60 tisíc, ale každá kačka dobrá... 🙂)

market177
6. led 2020

Ano, manzel jestli mel vyssi prijmy pred narozenim ditete nez ty, tak ma i vyssi vymerovaci zaklad, tudiz vam pujde nastavit vyssi mesicni castka

ewusssa
autor
6. led 2020

@market177 vyssi mesicni castka ceho? Rodicaku? Nebo te moji nove materske?

kuttu
6. led 2020

@ewusssa rodicaku

market177
6. led 2020

@ewusssa rodicaku, tak abys mohla vycerpat co nejvice z te castky 300000 kc

market177
6. led 2020

A manzel to nebude dobirat, bude to chodit porad tobe, ale pujde to pres jeho prijmy, takze si budes moct nastavit co nejvic (podle toho vymerovaciho zakladu co mu urci)

hanaaprochazkova
6. led 2020

@ewusssa prosím jaký formulář jsi dostala pro manžela? zrovna se chystáme řešit to samé.

sobist
6. led 2020

Nebude to pobírat on, ale ty na výši jeho platu. :D Taky jsem měla docela problém to pochopit, ale jde tam vlastně jen o to, že pokud má vyšší plat než ty, tak můžete měsíčně pobírat vyšší částku. Nic víc.

ewusssa
autor
6. led 2020

@hanaaprochazkova Potvrzeni o dennim vymerovacim zakladu ovlivnujici vysi rodicovskeho prispevku a Přilohu k žadosti o davku