Mám nárok opět na PPM? Měla jsem smlouvu na dobu určitou

aknurim
26. led 2016

Ahojda, jsem na rodičáku a zjistila jsem že se nám podařilo opět otěhotnět. V době kdy porodím bych měla ještě pobírat RP. Na první dítě jsme brala PPM, musím teď u druhého znovu žádat? Jde o to, že jsem otěhotněla v práci kde jsem měla smlouvu na dobu určitou, u prvního dítěte mi to vyšlo ale teď netuším jak postupovat zda mám nárok.

somalicats
26. led 2016

@aknurim Pokud Ti už skončila platnost smlouvy, tak nárok na další PPM už nemáš.

aknurim
autor
26. led 2016

To se jako znova žádá o PPM, nepoužívá se např. třeba ten starý formulář co už jsem tam nedávno dávala? Jinak nevíte jak se pak postupuje kdybych neměla nárok? Můžu jít opět na 3 roky?

blahova_andrea
26. led 2016

@aknurim pokud ti během současného rodičáku vypršela pracovní smlouva, tak jsi nezaměstnaná a nemáš nárok na PPM, žádá se pokaždé znovu a musíš mít prostě zaměstnavatele nebo být v ochranné lhůtě. ty teď budeš čerpat RP a od porodu budeš čerpat RP na nově narozené dítě. pokud si chceš volit délku pobírání, tak necháš formulář s výší příjmů, které dostaneš na úp potvrdit otce dítěte. poté si budeš moct volit výši RP dle jeho příjmů. už si nevolíš na kolik let jdeš, volíš si jakou částku kolik měsíců budeš pobírat 😉

aknurim
autor
26. led 2016

Tak to není zas tak hrozný že 🙂