Ahoj holky, mám dotaz, jelikož se v systému a celkově v imaginárním světě, co vymysleli lidi ztrácim 😀
Pracovala jsem do 31.12.2015 a od té doby jsem vedena na úřadu práce(. V podstatě teda jsem splnila za poslední dva roky 270 dní placení nemocenského.
Pokud by mi rodičovský příspěvek přeci jen nedali, tak jak to chodí s tím, že bych ho chtěla na otce?
Mohl by pak pokračovat dál v zaměstnání?
Popřípadě mi napište, jaká by pro mě byla nejlepší varianta. Jsem těhotná teprve první měsíc 😀 tak mám snad ještě čas na to něco spáchat.
Díky moc!
@katjja123 takže i když jsem vedena na úřadu práce, tak dostanu těch 220 tisíc, které si pak můžu rozdělit? 🙂
A mateřskou mít nárok nebudu tedy, když jsem na pracáku... a kdyby ta se napsala na otce dítěte, tak mohu být i přesto doma s dítětem já a on dále pokračovat v zaměstnání?
@kristen1990 dej si rodičák přes otce.Já to tak mám taky,tím pádem můžeš regulovat částkou,a vybrat si délku RP.
@andryyysssek dobře a on může nadále pracovat tedy? 🙂
@kristen1990 ano muze. To s tou zmenou pracovni pozice,co ti lezi v hlave se netyka rodicaku,ale materske.
@kristen1990 ano,na rodičovské jsi ty,a on pracuje normálně,jen je to přes něj napsané.Zajdi na sociálku,oni ti už řeknou,co a jak 🙂
Jste zlatý holky, děkuju 🙂 Vždycky se v systému ztrácím :D
@kristen1990 Ja byt tebou, tak jdu jeste do prace🙂 Jinak na materskou muze chlap jit taky, dokonce muze i k tomu nejak pracovat pro soucasneho zamestavatele, ale tusim, ze na jinou smlouvu.
@kaja2016 Já pracuju, kde má dost peněz(takže když si budu dávat 9 měsíců stranou, tak na tom budu lépe, jak kdyby mi dávali mateřskou)...jen ne pod smlouvou 😀 Odvádět daně a platit sociální atd., aby se měli cikáni a podobně líp prostě nechci 🙂
@kristen1990 Už ti víceméně odpověděly holky. TO, že neodvádíš daně a pojistné...ono se ti to jednou vrátí v důchodu až dostaneš pár korun 😉
Mám na důchod naspořeno celkem dost. Mějte se hezky všichni a děkuji 🙂
@leni_tom mimochodem, myslím, že důchod 7 tisíc mě nezabije 😀 😀 Hezký zbytek dne
@kristen1990 navíc budeš mít pravděpodobně nárok na příspěvek na bydlení 🙂
@kristen1990 aha, chapu, tak to potom jo. Dostanes hned rodicak a ted ho dokonce i v tvem pripade zvedli.
@kristen1990 radily Ti ohledne rodicaku, ten dostanes po porodu a pak si prevadej na koho chces, materska prevest na manzela ci koho nejde.
@leni_tom klid, ja uz se neirituju.. je spousta lidi co ojebava system - odvadi cilene pomalu nula k nule a pak jen sosaji ze systemu co jde, vcetne porodneho atd. A jsou bili 🙂
@gepe není to tak, že bych ojebávala systém... jen si chci ten život trošku užít... ne chodit do práce, dřít jak kůň za pár korun a ještě z toho, co si vydělám platit nesmysly kolem... tenhle imaginární svět plnej zákazů a pravidel..a systému ve kterém se nevyznají ani soudci je smutnej a přála bych všem, aby byli šťastný..
@andryyysssek o ten si žádat nebudu...šlo mi čistě o rodičák...nebudu stát mezi černejma a žádat si o všechno, co jde...to už je pod mou úroveň 🙂
@kristen1990 měla jsem na mysli k tomu důchodu.A promiň,ale na příspěvek na bydlení mají nárok i pracující lidi,kterým plat nestačí na to,aby zaplatili nájem a poplatky+jídlo.Cigáni berou kde co,hlavně hmotku a ojebávají systém tak,že berou i příspěvky na péči,atd.
@kristen1990 Holky už ti odpověděli vesměs na vše, jen si nejsme jistá, jestli víš co znamená "imaginární" , protože ten výraz používáš zcela nesmyslně a jediný imaginární svět bude pak asi tvůj. 😀
@frndafrrr svět co vymysleli lidi a člověk ani neví, kdo sám je, protože nemá čas v tom chaosu to zjistit 🙂 😉 😎
Na rodičovský příspěvek má nárok každá žena, které se narodí živé dítě.