Mám nárok na rodičovský příspěvěk?

kristen1990
13. zář 2016

Ahoj holky, mám dotaz, jelikož se v systému a celkově v imaginárním světě, co vymysleli lidi ztrácim 😀

Pracovala jsem do 31.12.2015 a od té doby jsem vedena na úřadu práce(. V podstatě teda jsem splnila za poslední dva roky 270 dní placení nemocenského.

Pokud by mi rodičovský příspěvek přeci jen nedali, tak jak to chodí s tím, že bych ho chtěla na otce?

Mohl by pak pokračovat dál v zaměstnání?

Popřípadě mi napište, jaká by pro mě byla nejlepší varianta. Jsem těhotná teprve první měsíc 😀 tak mám snad ještě čas na to něco spáchat.

Díky moc!

katjja123
13. zář 2016

Na rodičovský příspěvek má nárok každá žena, které se narodí živé dítě.

kristen1990
autor
13. zář 2016

@katjja123 takže i když jsem vedena na úřadu práce, tak dostanu těch 220 tisíc, které si pak můžu rozdělit? 🙂

kristen1990
autor
13. zář 2016

A mateřskou mít nárok nebudu tedy, když jsem na pracáku... a kdyby ta se napsala na otce dítěte, tak mohu být i přesto doma s dítětem já a on dále pokračovat v zaměstnání?

andryyysssek
13. zář 2016

@kristen1990 dej si rodičák přes otce.Já to tak mám taky,tím pádem můžeš regulovat částkou,a vybrat si délku RP.

kristen1990
autor
13. zář 2016

@andryyysssek dobře a on může nadále pracovat tedy? 🙂

nelam
13. zář 2016

@kristen1990 ano muze. To s tou zmenou pracovni pozice,co ti lezi v hlave se netyka rodicaku,ale materske.

andryyysssek
13. zář 2016

@kristen1990 ano,na rodičovské jsi ty,a on pracuje normálně,jen je to přes něj napsané.Zajdi na sociálku,oni ti už řeknou,co a jak 🙂

kristen1990
autor
13. zář 2016

Jste zlatý holky, děkuju 🙂 Vždycky se v systému ztrácím :D

kaja2016
13. zář 2016

@kristen1990 Ja byt tebou, tak jdu jeste do prace🙂 Jinak na materskou muze chlap jit taky, dokonce muze i k tomu nejak pracovat pro soucasneho zamestavatele, ale tusim, ze na jinou smlouvu.

kristen1990
autor
14. zář 2016

@kaja2016 Já pracuju, kde má dost peněz(takže když si budu dávat 9 měsíců stranou, tak na tom budu lépe, jak kdyby mi dávali mateřskou)...jen ne pod smlouvou 😀 Odvádět daně a platit sociální atd., aby se měli cikáni a podobně líp prostě nechci 🙂

leni_tom
14. zář 2016

@kristen1990 Už ti víceméně odpověděly holky. TO, že neodvádíš daně a pojistné...ono se ti to jednou vrátí v důchodu až dostaneš pár korun 😉

kristen1990
autor
14. zář 2016

Mám na důchod naspořeno celkem dost. Mějte se hezky všichni a děkuji 🙂

kristen1990
autor
14. zář 2016

@leni_tom mimochodem, myslím, že důchod 7 tisíc mě nezabije 😀 😀 Hezký zbytek dne

andryyysssek
14. zář 2016

@kristen1990 navíc budeš mít pravděpodobně nárok na příspěvek na bydlení 🙂

kaja2016
14. zář 2016

@kristen1990 aha, chapu, tak to potom jo. Dostanes hned rodicak a ted ho dokonce i v tvem pripade zvedli.

kaja2016
14. zář 2016

@leni_tom ja se obavam, ze par korun dostaneme vsichni 🙂

leni_tom
14. zář 2016

@kaja2016 Tak pojďme všichni dělat na černo...pak už nebude na důchod ani pro naše rodiče...ach jo.

gepe
14. zář 2016

@kristen1990 radily Ti ohledne rodicaku, ten dostanes po porodu a pak si prevadej na koho chces, materska prevest na manzela ci koho nejde.
@leni_tom klid, ja uz se neirituju.. je spousta lidi co ojebava system - odvadi cilene pomalu nula k nule a pak jen sosaji ze systemu co jde, vcetne porodneho atd. A jsou bili 🙂

kristen1990
autor
14. zář 2016

@gepe není to tak, že bych ojebávala systém... jen si chci ten život trošku užít... ne chodit do práce, dřít jak kůň za pár korun a ještě z toho, co si vydělám platit nesmysly kolem... tenhle imaginární svět plnej zákazů a pravidel..a systému ve kterém se nevyznají ani soudci je smutnej a přála bych všem, aby byli šťastný..
@andryyysssek o ten si žádat nebudu...šlo mi čistě o rodičák...nebudu stát mezi černejma a žádat si o všechno, co jde...to už je pod mou úroveň 🙂

andryyysssek
14. zář 2016

@kristen1990 měla jsem na mysli k tomu důchodu.A promiň,ale na příspěvek na bydlení mají nárok i pracující lidi,kterým plat nestačí na to,aby zaplatili nájem a poplatky+jídlo.Cigáni berou kde co,hlavně hmotku a ojebávají systém tak,že berou i příspěvky na péči,atd.

frndafrrr
14. zář 2016

@kristen1990 Holky už ti odpověděli vesměs na vše, jen si nejsme jistá, jestli víš co znamená "imaginární" , protože ten výraz používáš zcela nesmyslně a jediný imaginární svět bude pak asi tvůj. 😀

kristen1990
autor
14. zář 2016

@frndafrrr svět co vymysleli lidi a člověk ani neví, kdo sám je, protože nemá čas v tom chaosu to zjistit 🙂 😉 😎