Ahojky, vím, že takových otázek je tu spoustu... ale. Budu mít nárok na PPM když jsem od března 2013 na úp? Předtím jsem pracovala půl roku na HPP, a ještě před tím jsem byla vedená na sociálce a starala jsem se o osobu blízkou - nemohoucí babičku. Nevím jestli se mi tam ta péče počítá nebo ne.... :/ Děkuji moc za odpovědi 🙂
obávám se, že ne. odpracováno musíš mít v kuse 270 dní - lépe řečeno, v zaměstnaneckém poměru bys měla být min. 270 dní, aby ti nárok vznikl. i kdyby jsi měla půl roku HPP, tak je to velmi málo - PPM se právě počítá z počtu odpracovaných dní u zaměstnavatele, ne z vedení na ÚP či sociálce, i když ses starala o osobu blízkou,
Ahojky, myslím, že ne. Musíš mít odpracováno alespon 2 roky a nastoupit do 180 dní po výpovědi v práci. To je ochranná lhůta. Já pracovala roky, když jsem otěhotněla, tak v cca 9 tt jsem dala výpověd, z osobních důvodů a akorát mi vyšlo jít na mateřskou.těch 180 dní jsem stihla atak mi ji dali. Jinak bych nárok neměla...Snad se tedy nepletu....Třeba někdo zkušenější poradí lépe. PS-Zavolej na sociálku, tak mi to řeknou přesně🙂