Mám nárok na porodné? Prac. smlouva končí před porodem

monikavlckova
27. čer 2015

Ahoj holky, 30. září mi končí smlouva v práci, termín porodu mám 28.září. Jelikož jsem od 2.2. 2015 na nemocenské, Tak se chci zeptat, zda budu mít nárok na porodné, když se žádá až po porodu. S manželem žijeme spolu.

xpila
27. čer 2015

@monikavlckova Tak to záleží na vašich příjmech, jaké máte. Vždy to je za poslední čtvrtletí před porodem, tak záleží na tom, jestli porodíš ještě v září, nebo až v říjnu. Váš čistý měsíční příjem by musel být max. 20 817 Kč.

nevestaak
27. čer 2015

Docela dobrý článek na toto téma: http://www.aktualne.cz/wiki/finance/porodne-201...

sim007
27. čer 2015

Ted jsem o nej zadala....od zacatku tehu jsem byla na neschopence takze penize nula nula nic a stejne jsme ho nedostali. ....museli by jste byt sociálne slabsi a s jinou barvou pleti aby jste na nej dosáhli 🙂

lucinka58
28. čer 2015

@sim007 Přesně s tímto souhlasím. Taky jsem od začátku těhotenství byla na nemocenské a příjem nula nula nic, ale manžel vydělává nad 20.000,-, takže tím pádem prostě na porodné nedosáhneme. Osobně bych spíš uvítala kdyby bylo porodné pro všechny (protože všechny z nás si musí ten kočárek nebo cokoliv jiného pořídit) alespoň na první dítě. A taky si myslím, že jsem do sociálního systému za léta toho co pracuju už vložila dostatek finančních prostředků na to, aby mi to stát nějak oplatil a ne naopak abych byla za to, že pracuji a že vydělávám spíš v tomhle poškozená. Ale to je myslím názor nás všech normálních pracujících a bohužel s tím nic nenaděláme...... ☹

ty_na
28. čer 2015

@lucinka58 Absolutně souhlasím!

jajulinkaa
28. čer 2015

Tak sem si to počítala a taky na něj nedosáhnu a to jsem s dcerou sama a nevím kolik bude činit moje dávka ale pokud i těch 3140 tak mám za 3 měsíce prostě smůlu :(