Ahojte holky, chci se zeptat, jako prvorodicka mam narok na porodne a jak je to ovlivneno pritelovou vyplatou? Myslela jsem si, ze narok na porodne ma kazda prvorodicka ☹ dekuju za odpovedi.
sčítá se příjem obou partnerů, my se do toho nevešli.
@kkodrlova je to podle příjmu, mnoho lidí nárok nemá.
http://www.penize.cz/porodne-a-pohrebne/308519-...
tady to je pěkně vysvětlené 🙂
Nám to to vyšlo jen proto, že manžel přišel o práci a zrovna se trefil do čtvrtletí před porodem. Jinak většina lidí přesahuje těch 20 000,- Kč.
Takze muj plat s pritelovym nesmi presahnout 20,000? Co to je za hnupinu paneboze ☹ vzdyt to musi presahnout kazda rodina.. Kazdy nehlede na pohlavi vydelava prece 10tis..
@kkodrlova ale tohle platí už dlouho, na porodné dosáhne opravdu málokdo.
To je trapne 🙂 myslela jsem si ze kazda prvorodicka ma narok na porodne bez ohledu na to, jakou ma barvu pleti.
My dosáhli na porodné až u druhého a to jen díky tomu, že se rodičák do příjmů rodiny nepočítá. Na prvního syna jsme nárok taky neměli.
A kdyz jsem na neschopence od 6. tt. tak se to bude jak pocitat?
A jak je to s tim, když otec.je uveden v rodném listě, ale máme každý jiný trvaly bydliště? A ještě když jsem na neschopence?
@kkodrlova Nemocenská se do příjmu počítá.Pokud máte s přítelem oba dva více než 20.800 kč měsíčně.Porodné nedostanete.Přechcat stát se dá jen tak,že by jste přítele neuvedla do RL dítěte a za to to nestojí.Já porodné taky nedostala.Porodné je pouze pro "nemakačenka".
@nikyta159 Přijmy otce dítěte se počítají i když spolu nežijete ve společné domácnosti.Nesměla by jste ho uvést do RL.
@krtikkrtovaty to nee...ja bych ho kvůli par tisícům nezamlcela, za to mi to nestojí... 😀
@krtikkrtovaty Ano o tom vím.Ale není to můj případ jelikož jsem byla(a stále jsem )vdaná a tudíž byl manžel zapsán v RL dcery automaticky.
no mne tedy rekli ze mam jako prvorodicka narok a ze se castka dava dle meho vydelku a na druhe dite se musis vlezt do nejakych tech procent