Mám nárok na MD? Prac. smlouva končí měsíc před nástupem

rastynek
3. čer 2015

Vím,že to tu bylo již několikrát, ale jako prvorodička nevím kudy kam.
V polovině září mi končí smlouva (dělám zde 3roky), předtím jsem měla také zaměstnání 5let a nástup na mateřskou mi vychází až na polovinu října.
Mám tedy nárok na mateřskou? A kam se vůbec chodí žádat o mateřskou. Ano, určitě vypadám jako blbec, ale nikdy jsem se o to nezajímala.
Děkuji moc za info a preji krasny den tehulky 🙂

apacheee
AMBASADORKA
3. čer 2015

Na mateřskou máš nárok určitě🙂

rastynek
autor
3. čer 2015

a co delat ten jeden Mesic mezi praci a materskou? to se chodi tedy driv a driv pak pujdu na rodicak nebo mam jit marodit?

petrasipkova1
3. čer 2015

Buď na nemocenskou, pokud je pro ní důvod, nebo je možná registrace na ÚP, alespoň budeš mít podporu, a nebo pokud ti to vychází na půlky v měsíci, tak bys měla zdravotní uhrazené za celé měsíce a neřešit to. Hlavně si hlídat zdravotní pojištění, o nic jiného nejde. Dřív než 8t před porodem na PPM nastoupit nemůžeš.
@rastynek

rastynek
autor
3. čer 2015

@petrasipkova1 Smlouva mi konci 17.9.a Datum porodu je 25.11.tak kdyz spocitam 8 tydnu,tak mi to vychazi cca na blbych 14 dni.takže to bych nemusela řešit? Myslela jsem, že se chodí 6 týdnů před porodem.

petrasipkova1
3. čer 2015

Chodí se na PPM nejdříve 8 tt., nejpozději 6 tt.před porodem, vyplácí ji Správa sociálního zabezpečení, takže tam si kdyžtak zajdi a poradí. Jinak těch 14 dní bys řešit nemusela, to je na tobě, každopádně nikde být hlášená nemusíš být a za září budeš mít zdravotní hrazené zaměstnavatelem.Jen si ohlídej aby to bylo dobře ohlášené na tvé zdravotní pojišťovně třeba až tam půjdeš hlásit prcka. 😉