Ahoj holky, prosím o radu.
Jsem od srpna na uřadě prace a taky od července těhotna.. bohužel jse to nevěděla a dala jsem vypověd.
Od listopadu 2013 jsem byla zaměstnana až do konce července2014. Myslíte že mam na rok na mateřskou a na vyběr rodičovskeho přispevku? na socialce mi skoro nic neřeknou! Moc děkuji 🙂
aha, když sem čekala syna tak sem měla narok na vše. a ted na nic jo? to je uper, a jake musi splnovat podmínky přítel?
@pajinakerl Tak jelikož nejsi zaměstnaná ani v ochranné lhůtě, tak ne. A jinak partner musí mít odpracovaných 270 dní za poslední 2 roky a ke dni porodu být zaměstnaný, pokud je OSVČ, tak si musí alespoň 270 dní platit nemocenské.
takze stim asi problem nebude je zamestnany uz 9let u jedne firmy.. ale todle slisim prvně s stim partnerem.. jako ze to budou pocitat z jeho mzdy?
@j.a.n.i. tak narok na materskou mam, sice sem to měla tip top ,ale mam 😀 😀 😀 😀 jinak bych to ani nedostala, nastesti se mi pocitalo i to jak jsem byla zeměstnana před prvním těhotenstvím emoticon
@pajinakerl Nemáš ani na jedno, ani na druhé, tedy na ten výběr délky rodičáku přes partnera, pokud on podmínky pro mateřskou splňuje.