Ahoj, je tu někdo z HR a uměl mi říct jestli mám nebo nemám nárok na mateřskou? Byla jsem 3r na mateřské/rodičovské. Syna mi v jeho 3letech nevzali do školky a tak mi v práci nabídli, ze do věku 4let mohu být v Neplaceném volnu. Zároveň semnou ale podepsali s datem září 2021 rozvázání smlouvy den po jeho narozeninách. To neplacené volno bylo fajn, že jsem nemusela chodit na pracák a dal vlastně být doma ( stejně covid 🙄 atd.). Teď jsem opět těhotná a rodit bych měla ještě před čtvrtými narozeninami syna. Je možné jít opět na mateřskou nebo rovnou rodičovský příspěvek?
@lachtanice86 právě že pořad jsem až do synovych 4let, ale porodím ještě před tím. Zároveň jsem jim s datem, které ještě nenastalo podepsala ukončení smlouvy. Prý pokud se něco změní tak se to roztrhá, ale tou změnou možná nebylo myšleno další těhotenství. Navíc na mateřskou se chodí už před porodem, tak já teď fakt nevím na co mám ještě právo a na co ne 🤷♀️
Už jsem jim to volala a rekli mi, že musí Dát hlavy dohromady… takže možná taky neví co teď semnou
@lachtanice86 vždyť píše že je zaměstnanec do září a pak až výpověď
pokud ti trvá pracovní poměr, tak nárok na mateřskou mít budeš ve stejné výši jako u prvního dítěte.
Do kdy ti platí smlouva a kdy máš TP?
@veroniquecz smlouva byla původně na dobu neurčitou, ale podepsala jsem ukončení 23.9.2021 ( což ještě nenastalo) a TP 13.9. Ale rodit budu plánovaným CS takže spis dřív
@veroniquecz ještě nevím jestli má vliv jak dlouho je člověk na neplaceném volnu? Já jsem na něm od 23.9.2020 takže to bude skoro rok
Ano, nárok mít budeš shodně jako u prvního dítěte - splňujes obě podmínky: TP před 4. narozeninami a tou dobou zaměstnaná ještě budeš. Že ti prac. poměr skončí během mateřské je jedno.
Narok na materskou mit budes 🙂 byla jsem ve stejne situaci, dokonce jsem dostala vypoved behem toho neplaceneho volna, ale byla jsem v ochranne lhute 180 dni a materskou mi ted schvalili 🙂
Ahojte, trochu sa tu vsuniem ak mozem. lebo neviem kde sa tu pytat.
Prva dcera sa narodila 4/2019, syn 08/2020 a teraz cakame tretie babatko, ktore by sa malo narodit 03/2022...moja otazka znie. Budem mat este narok na dalsiu tretiu matersku od zamstnavatela? Babatko by sa malo narodit do trroch rokov prvej dcerky. Som stale zamestnana . Dakujem za odpovede
@crejzy nejak nechápu. Neplacené volno ma člověk pouze v případě že je zaměstnaný, to ty nejsi ne? Pokud nemáš pracovní smlouvu tak na ppm nemáš nárok